Alışveriş Merkezinde Büyük Yangın

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bir alışveriş merkezinde büyük çaplı bir yangın çıktı.

Alışveriş Merkezinde Büyük Yangın
Alınan bilgiye göre, Çorlu'daki Orion Alışveriş Merkezi'nin çatı katında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Çatıdan yükselen alevler, kısa sürede binanın büyük bölümünü sardı. Alışveriş merkezinde bulunan çalışan ve müşteriler kısa sürede tahliye edildi. Yangına Çorlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Müdahale yetersiz kalınca Çerkezköy başta olmak üzere civar ilçe ve beldelerden olay yerine itfaiye ekipleri yönlendirildi.

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, alışveriş merkezi çevresinde geniş güvenlik tedbirleri alarak vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı. Trafik ekiplerinin çekicisi ile alışveriş merkezinde bulunan otomobiller de otoparktan dışarı alındı. Takviye ekiplerin de desteğiyle yaklaşık 3 saat süren çalışmaların sonunda yangın söndürüldü ve soğutma çalışmalarına geçildi. Olayda can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, alışveriş merkezinde büyük çapta hasar oluştu.

Olay yerine gelen Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Başkan Yardımcıları Erdoğan Demirci ve Serhad Çatalkaya ve Çorlu Kaymakam Vekili Mustafa Işık, yangın ve söndürme çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.

Yangının sinema salonundaki tadilat çalışmaları sırasında çıktığı iddia edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı .
Kaynak: İHA