Afgan Sığınmacılar Kayak Tesislerine Yerleştirildi

Kars'ta sığınmacı olarak kalan 400 Afgan mülteciden 46'sı Sarıkamış'taki Osman Yüce Kayak tesislerindeki otele yerleştirildi.

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'ne ait Osman Yüce Kayak Tesislerini ziyaret ederek Afganistanlı sığınmacılar hakkında yetkilerden bilgi aldı.

Kaymakam Ermiş'e, İlçe Emniyet Müdürü Cem Boçkay, Mal Müdürü Alpay Atasoy, İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Koçak eşlik etti.

Kaymakam Ermiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir ay önce Afganistan'dan İran'a sonrada Türkiye'ye gelmiş Afganistanlı aileler olduğunu belirtti.

450 Afgan sığınmacı ailenin Kars'a geldiğini ifade eden Ermiş, şunları kaydetti:

''Kars Valiliğimiz tarafından imkanlar dahilinde ilçelere bu sığınmacılardan gruplar gönderildi. Sarıkamış'a 46 kişilik bir grup geldi. Biz onları ziyaret ettik. İhtiyaçları nedir- Sağlık ihtiyaçları var mıdır- Onları tespit ettik. Çocuklara hediyeler getirdik. Onlara burada kaldığı süre içerisinde elimizden gelen yardımı, şefkati göstereceğiz.''

Ermiş, Afganistanlı vatandaşların barınma, yiyecek ve diğer ihtiyaçlarının Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve yerel yönetimler tarafından karşılanacağını sözlerine ekledi.

Muhabir: Hüseyin Demirci / Zehra Melek Çat

Yayıncı: Hasan Özkal
Kaynak: AA