Yerleşim Yerlerinden Toplanan El Bombaları Basına Gösterildi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, askeri cephanelikte yaşanan patlamanın ardından etrafa saçılan el bombalarının temizlenmesine yönelik bölgede sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi.

Balkanlıoğlu, polis bölgesinden çıkan el bombaları ve obüs mermilerini basına göstererek jandarma mıntıkasında bulunan alana yayılan el bombalarının henüz daha toplanamadığını anlattı.Balkanlıoğlu, cephanelik karşısında bulunan yerleşim birimlerinin polis mıntıkasında kaldığını, can kaybı yaşanmaması için Ankara’dan gelen bomba uzmanlarının buralarda çalışma yaptığını söyledi.

Yerleşim yerlerinde çalışmaların kısmen tamamlandığını ancak bunun uzun süren bir işlem olabileceğini belirten Balkanlıoğlu, "Patlama küçük bir bölümde çıktı ve -mühimmat geniş bir alana yayılmış durumda. Toplanan mühimmatlar bunlar, küçük bir alanda bulunan parçalar. Ancak bu parçaların 100 bini bulduğu söyleniyor. Bunlar içinde patlamamış, tehlike arz eden parçalar da bulunabilir. Bunlar teknolojik imkanlar kullanılarak bulunabilir. Bu konuda köylüleri broşürler dağıtarak ve polis anonslarıyla sık sık uyarıyoruz.” dedi.

"MÜHİMMAT DEPOSUNUN BURADAN UZAKLAŞTIRILMASI GEREKİYOR"
Patlamamış, tehlike arz eden parçaların patlaması halinde büyük bir tehlike olabileceğini vurgulayan Balkanlıoğlu, “El bombalarının sayısı konusunda net bir bilgi yok. Bu mühimmat deposunun buradan uzaklaştırılması gerekiyor. Kazanın neden olduğuna dair Genel Kurmay Başkanlığımız “nedeni belli olmayan bir patlama” diye açıkladı.

Ancak, Genel Kurmay Başkanımızın bana ilettiği bilgi kaza olduğu yönünde. Ancak nasıl bir kaza olduğu söylenmedi. 25 şehidimiz var, yaralı askerlerimiz var. Olay çok yönlü tahkikata tabi tutulmuş durumda. Bu her yönüyle soruşturulacak, askeri savcılık sivil savcılık el koydu. Tahkikat tamamlanmadan olaya ilişkin net bir bilgi vermekte askerimize zarar verir. Bireysel anlamda kusur varsa ortaya çıkarılacak. Yoksa bile bunlar bir daha yaşanmaması için seminerlerde konuşulacak, örnek alınarak bir daha yaşanmaması sağlanacaktır." şeklinde konuştu.

Öte yandan Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli de Ankara’dan gelen özel bir ekibin polis bölgesinde bulunan el bombalarının topladığını ancak yine de tedbir olarak tarama çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.