Manisa’nın İkinci Turizm Lisesi, Bakırcı Ailesi Tarafından Kula’da Yapılacak

Manisa'ya beş yıl içinde 22 okul yaptıran hayırsever işadamı Lütfü Bakırcı'nın Kula'ya yaptıracağı ve iki yaşındaki kızı Tuana Nur'un adını taşıyacak olan 12 derslikli Anadolu Turizm Otelcilik Meslek Lisesi ve 288 kişi kapasiteli öğrenci yurdunun temelinin kısa süre sonra atılacağı belirtildi.

Manisa’nın İkinci Turizm Lisesi, Bakırcı Ailesi Tarafından Kula’da Yapılacak
6 Temmuz'da protokolü yapılan, 15 Ağustos'ta hafriyat çalışmaları başlayan okul ve yurt inşaatının Dört Eylül Mahallesi, Bahar Kooperatifi yanına yapılacağını belirten Makrom İnşaat Sahibi hayırsever Lütfi Bakırci, hedeflerinin 25 okul olduğunu söyledi ve "Veren el alan elden üstündür. Sizin de desteklerinizle çığ gibi büyüyoruz. Bizim sizden tek isteğimiz ise sevgi ve kucaklaşma. Amacımız çocuklarımızın rahat ders görebileceği binalar yaptırmak ve eğitim sektöründe bir taşta bizim koyabilmemiz. Bunun verdiği huzur yetiyor. Doğru bir eğitimin, günümüz ve geleceğimiz için ne kadar faydalı olacağının bilincinde olmamız, bu gayede doğru adımlar atmamızı sağlamaktadır. Bu bakış açısıyla hem çalışanlarımızın eğitimine hem de sosyal projeler vasıtası ile halkımızın eğitimine katkı sağlamak bizlerin daima en görevlerinden biri olacaktır" diye konuştu

Turizm Kenti olma ilerleyen Kula’da Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi’nin açılmasının kendileri için mutluluk verdiğini belirten Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın da, Kula’da başlatılan eğitim seferberliğine destek olan Lütfi Bakırcı’ya minnettar olduklarını söyledi ve teşekkür etti

Aşkın, "Hayırsever işadamı Lütfi Bakırcı ‘ya tüm hemşehrilerim adına tekrar teşekkür ediyorum. Makrom Yapı, İl Özel İdaremiz, Kaymakamlığımız, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Belediyemiz işbirliğinde okulumuzun bir an önce tamamlanıp eğitime başlaması için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. 6 Temmuz da protokolünü imzaladığımız okulumuzun inşaat çalışmaları gördüğünüz gibi bir ay gibi bir zamanda planlanmaya başlandı. Hedefimiz bir yıl içersinde okulumuzu tamamlamak” dedi.

Yapımının bir yıl sürmesi planlanan okulun 2013-2014 eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor. Kaba inşaatı hayırsever Bakırcı, geri kalan kısmı Kula Belediyesi ve il özel idaresi tarafından tamamlanacak olan okul ve yurdun toplam maliyetinin 4.5 milyon TL'yi bulması bekleniyor .
Kaynak: İHA