Eğitimci ve Sosyolog Elif Nur Aytemur Açıklama Yaptı

Eğitimci ve Sosyolog Elif Nur Aytemur, kadınların eğitim düzeyi ne kadar yükselirse, kadınlar ne kadar bilinçli olursa, gelecek toplumunun temelini oluşturan nesillerin de o derece iyi yetişeceğini bildirdi.

Kütahya Kalem Eğitim, Araştırma ve Sivil Toplumu Destekleme Derneği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Aytemur, İçişleri Bakanlığı'nca desteklenen ve Yeni Asya Eğitim ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kadınlar yönelik ''Kütahya'da Hanımeli'' seminerinde, eğitim düzeyi yükselen kadınların sosyal alanlarda ve çalışma hayatında daha aktif rol alabileceğini, önemli imkanlara kavuşacağını, aile ve toplum refahına, mutluluğuna daha çok katkı sağlayabileceğini belirtti.

Kadınların haklarını bilmesi halinde eğitim düzeylerini yükselteceğine ve sosyal hayatta yerlerini daha aktif alabilirlerse hak ettikleri değeri görebileceğine dikkati çeken Aytemur, şunları kaydetti:

''Kadının toplum içindeki yeri ve önemi azımsanmayacak kadar büyüktür. Nitekim toplumları, nesilleri meydana getiren, onları doğuran ve büyüten, topluma kazandıranlar da kadınlardır. Kadının bilgili, eğitimli, bilinçli olması, sağlıklı, huzurlu, bilgili ve eğitimli bir neslin yetişmesinde çok önemli rol oynayacaktır. Bilgili kadın sağlıklı, huzurlu nesil yetiştirir, mutlu ve huzurlu toplumun temelini atar. Gelecek nesilleri yetiştiren kadınlardır. Kadınların eğitim düzeyi ne kadar yükselirse, kadınlar ne kadar bilinçli olursa, gelecek toplumumuzun temelini oluşturan nesiller de o derece iyi yetişir. Kadını eğitimli ve bilinçli olan toplum, daha mutlu bir toplumun temelini atmış olur. Eğitim düzeyi artıkça aile içi iletişimsizlik, aile içi şiddet azalır. Kadınların okumak için bir nedenleri olmasa da kendilerine olan güvenlerinin artması için okumaları gerekir. Yere daha sağlam basan, ne istediğini bilen nesiller yetiştirebilmeleri için okumaları, eğitim düzeylerini artırmaları gerekir. Onun için her eğitim fırsatını değerlendirerek kendimizin ve kız evlatlarımızın eğitim düzeylerinin yükseltilmesine önem vermeliyiz.''

Yayıncı: Sedat Gök
Kaynak: AA