Adapazarı’nda Genç Meşcereler Genç Mühendislerin Elinde İhya Oluyor

Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü’nde 28 adet serbest çalışan Orman Mühendisi Genç meşcere seferberlik eylem planı kapsamında düzenlenen toplantıya katıldı.

Adapazarı’nda Genç Meşcereler Genç Mühendislerin Elinde İhya Oluyor
Verimli orman alanlarımızın yüzde 40’ını oluşturan genç meşcereler için başlatılan seferberlik devam ediyor. En dinamik çağında olan bu ormanların kısa dönemler halinde meşcere bakımına konu edilmesi ile ilgili olarak, Orman Genel Müdürlüğü 2012- 2016 yıllarını “Genç Meşcere Bakım Seferberliği” ilan etmişti.

Orman Genel Müdürlüğü emri Ocak 2012’de “Genç Meşcereler Eylem Planı” hazırlanarak genç ormanlarda uygulanmaya başlandı.

Bu bağlamda Orman Mühendisleri Odası Sakarya Şube Başkanlığı harekete geçerek Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü ile yaptığı işbirliği neticesinde kısa bir zamanda Gölcük Orman İşletme Müdürlüğünde genç meşcerelerde bakım çalışmalarında işlendirilmek üzere 3 mühendisin hizmet alımı yöntemiyle işe alınmasını sağladı. Genç mühendislerin işe alınmasının ardından Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğüne Bağlı Orman İşletme Müdürlüklerinde genç meşcere işaretleme mühendislik işlerinde hizmet alımı yöntemiyle serbest çalışan 28 adet genç orman mühendisi işe başlatıldı.

Çalışmaya başlayan genç orman mühendisleri genç meşcere bakım çalışmalarında çıkarılması gereken fertleri tek tek gezip görerek değerlendirmelerde bulunarak tespitler yapıyorlar. 28 genç orman mühendisi kısa zamanda genç meşcerelerin bakımlarını yaparak verimli ve stabil bir hale dönüşümlerini sağlayacaklar.

Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz, Bölge Müdürlüğünde genç mühendisleri ağırlayarak Genç Meşcere bakım seferberliği kapsamında mühendislerin yapmış oldukları çalışmaları dinledi.

Yılsonu program hedeflerine ulaşılması için gayret gösterilmesi gerektiğini kaydeden Türkyılmaz, karşılaşılan ve olası sorunların çözümü için her türlü tedbirin alınması ve giderilmesi konusunda her zaman genç mühendislerin yanında olduğunu belirtti.

Genç mühendislere mutlaka yüksek lisans yapmalarını ve yabancı dil öğrenmelerinin öneminden bahseden Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz tüm mühendislere çalışmalarında başarı diledi .
Kaynak: İHA