Didim'deki Emlakçılar, Yabancılara Mülk Satışının Önünü Açan Yasadan Memnun

Didim Emlakçılar Derneği Başkanı Osman Coşkun, yabancılara mülk Satışının önünü açan Mütekabiliyet Yasası'nın emlakçıları sevindirdiğini bildirdi.

Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mütekabiliyet Yasası ile ilgili gelişmelerin 3 ay gibi bir sürede hazırlandığını, yasanın yabancılara mülk satışında tapuda yaşanan birçok sorunun önüne geçeceğini kaydetti.

Didim'e tatil yapmaya gelen bir kişinin beğendiği evi kısa süre içinde alabileceğini söyleyen Coşkun, şöyle konuştu:

''Daha önce satışlarda 3 dekar sınırlaması vardı. Bu miktar 30 dekara çıkarıldı. 30 dekardan fazla alanlar için ise Bakanlar Kurulu kararı gerekecek ve bu alanlar alımından 2 yıl boyunca alım amacına uygun plan ve proje dahilinde kullanılıp kullanılmadığı kontrol edilecek. Eğer plana aykırılık tespit edilirse tedbir kararı konularak uyarı verilecek. Yasanın ardından Azerbaycan ve İranlı grupların Didim'e gelerek inceleme yapıyor. Yasa ile elimizdeki stokların eriyeceğini ve fiyatların yukarı çıkmasını umuyoruz. Didim şu anda emlak stoku fazla olduğu için 4 yıl önceki fiyatlara satılıyor. Yasa yeni olmasına rağmen mevcut satışlar biraz artmış durumda.''

Muhabir: Bahri Aşık / Suat Deniz / Ali Korkmaz

Yayıncı: Ufuk Kırabalı
Kaynak: AA