Pegasus Firmasından Zafer Havalimanı'nda Yatırım İncelemesi

Pegasus Havayolları firması yetkilileri, Cumhuriyet Bayramı'nda ilk seferin yapılacağı Zafer Havalimanı'nda incelemelerde bulundu.

Pegasus Firmasından Zafer Havalimanı'nda Yatırım İncelemesi
Zafer Havalimanı Koordinatörü Serhat Soğukpınar, Pegasus Havayolları Yer İşletme Direktörü Boğaç Uğurlutegin, Satış Direktörü Emre Pekesen ve beraberindeki heyet, havalimanında inceleme yapmak üzere Kütahya’ya geldi. Heyeti makamında kabul eden Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Zafer Havalimanı'nın Kütahya için bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Kütahya olarak havalimanının kente açılmasından dolayı sevinçli olduklarını kaydeden Başkan İça, “Zafer Havalimanı'nı ilimize kazandıran devletimize ve yatırımcı firmaya minnettarız. Belediye olarak gerekli desteği sağlamaya çalışıyoruz. Bu kapsamda havalimanı faaliyete geçtiği zaman belediye olarak 1 yıl boyunca ücretsiz yolcu taşımacılığı yapacağız. Tanıtım faaliyetlerini de firmalar adına yine bizler yapmaya gayret gösteriyoruz. Bunu yurtdışı gezilerimizde sıklıkla dile getiriyoruz” diye konuştu.

“HAC VE UMRE ORGANİZASYONU İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Zafer Havalimanı'nın bölgede Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak illerinin yanı sıra Eskişehir’e de hizmet vereceğini vurgulayan İça, “Bölgesinde oldukça stratejik bir noktada bulunan Zafer Havalimanı'nda hac ve umre organizasyonlarının yapılabileceği konusu da gündeme gelmişti. Biz bu konunun değerlendirilmesi için ilgili mercilere bunu ilettik ve çok da sıcak karşılandı. İnşallah bunu da gerçekleştirirsek kendiliğinden bir doluluk oranı olacak ve cazibe merkezi haline gelecektir” dedi.

“KÜTAHYA’YI EN UYGUN FİYATLARLA DÜNYAYA BAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ”
Havaalanı yapmakla işin bitmediğini, hava ulaşımının şehirle entegrasyonunun önemine dikkat çeken Pegasus Hava Yolları firma yetkilisi Boğaç Uğurlutegin, “Havayolunun kentle ilişkileri, altyapısı konularında Kütahya Belediyesi'nin gayretlerini görüyoruz. Bunun için ayrıca teşekkür ederiz. Firma olarak heyetimizle gelip burada incelemelerimizi yapıyoruz. İncelemelerimiz olumlu geçmekte. Havaalanı hizmete girince kuvvetle muhtemel bizim de seferlerimiz başlayacaktır. Öğrendiğimiz kadarıyla bölgede 350 bin vatandaş yurtdışında yaşıyor. Bu onlar için de faydalı olacaktır. inşallah incelemelerimiz sonucunda seferlerimizi planlamayı umuyoruz. İnşallah en uygun fiyatlarla Kütahya’yı dünyaya bağlarız” diye konuştu.

Kütahya Belediye Başkanı'na desteklerinden dolayı teşekkür eden heyet, İça’ya üzerinde firma amblemi bulunan bir maket uçak hediye etti. Heyet, daha sonra Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral’ı da ziyaret ederek havayolu firmalarının işadamlarına sağlayacağı kolaylıkları anlattı .
Kaynak: İHA