Hayvanlarını Taşıma Süreleri Dolan Çiftliklerin Kapatılma İşlemi Devam Ediyor

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'in bir süre önce Esenboğa Havalimanı çevresinde faaliyet gösteren ve kötü koku yayan işletme ve çiftliklerin kapatılması talimatını vermesinin ardından, hayvanlarını taşıma süreleri dolan çiftliklerin kapatılma işlemi devam ediyor.

Akyurt ilçesinin Büğdüz ve Balıkhisar mahallelerinde başlayan kapatma işlemleri bugün Çubuk ilçesinin Yenice Mahallesi'nde devam etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çubuk Belediyesi zabıta ekipleri, polis eşliğinde besi ahırlarının olduğu bölgelere gelerek, verilen süresi süresi dolan 5 ahırı kapatarak, mühürledi.

Ahırı mühürlenen besicilerden Mahmut Koç, bölgede 25 yıldır besicilik yaptığını, büyükbaş hayvanlarını kurbanlık olarak beslediğini ve 15 gün önce kendilerine yapılan tebligatın ardından, ahırlarına mühürlemeye gelindiğini belirten Koç, kurbanlık hayvanlarını mecburen kestirmek zorunda kaldığını söyledi.

Ahırlardan hayvanlar besiciler tarafından çıkartılırken, kamyonlara yüklenerek kesimhanelere götürüldü. Ayrıca ahırlarda bulunan süt hayvanları da Son olarak kadınlar tarafından sağılarak boşaltma işlemi yapıldı.

Bir genç kızın bugüne kadar beslediği hayvanlardan ayrılmasına üzülmesi ve onlarla uzun süre oynayarak vedalaşması dikkat çekti.

Ankara İli Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Zihni Yüce, ahırların Kurban Bayramı Sonuna kadar kapatılmaması konusundaki isteklerini tekrarlayarak, Akyut'ta 89 ve Çubuk'ta 43 besi çiftliğinin kapatılma işlemlerinin devam ettiğini söyledi.

Yüce, ''Geçtiğimiz hafta Akyurt'ta başlayan ve devam eden ahırların kapatılma işlemine, bugün de Çubuk'ta başlandı. Bugün Çubuk'ta 5 ahırın içerisindeki hayvanlar boşaltılarak, zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. Bu şekilde her gün yaklaşık 5 ahırın kapatılacağını öğrendik. Allah besicilerimizin yardımcısı olsun. Bu uygulama besicilerimizin zarar etmesine ve iflas etmesine neden olacak'' dedi.

Muhabir: Hüseyin Yiğiner

Yayıncı: Şükran Yücel
Kaynak: AA