Altıntaş Kaymakamı Yaşar Aksanyar’a Duygu Dolu Veda Yemeği

Altıntaş Kaymakamlığı’ndan Balıkesir Dursunbey Kaymakamlığı’na atanan Yaşar Aksanyar için veda yemeği düzenlendi.

Altıntaş Kaymakamı Yaşar Aksanyar’a Duygu Dolu Veda Yemeği
İlçeye bağlı Saraycık Köyündeki alabalık tesislerinde düzenlenen yemekte duygulu anlar yaşandı.

Kütahya’nın Altıntaş ilçesine bağlı Saraycık köyü Alabalık tesislerinde, ilçeden ayrılan Kaymakam Yaşar Aksanyar için düzenlenen yemekte, duygulu anlar yaşandı. İlçede yaklaşık 2 yıl görev yapan Aksanyar’ın veda yemeğine Altıntaşlıların büyük ilgi gösterirken, veda yemeğine Dumlupınar Kaymakamı Mustafa Güngör, Altıntaş Belediye Başkanı Sıtkı Yüzüak, Altıntaş Cumhuriyet Başsavcı Mustafa Sever, Çayırbaşı Belde Belediye Başkanı Kadir Özdemir, Kütahya Esnaf ve sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Yiğit, Altıntaş Esnaf Odası Başkanı Nadir Ertaş, sivil toplum örgütlerinin yöneticileri, Köy muhtarları ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Veda yemeğinde konuşan Altıntaş Belediye Başkanı Sıtkı Yüzüak, 2 yıllık görev süresinde birlikte çalıştığı Kaymakam Yaşar Aksanyar’ı tanımaktan ve birlikte görev yapmaktan büyük onur duyduğunu belirterek, Altıntaş ilçesine yaptığı hizmetlerden dolayı onur plaketi verdi. Veda yemeğinde çeşitli kuruluşlar tarafından da Kaymakam Aksanyar’a çeşitli plaketler verilirken, kendisine gösterilen ilgi nedeniyle Kaymakam Aksanyar zaman zaman duygulu anlar yaşadı. Veda yemeğinde son kez Altıntaşlılara seslenen Kaymakam Yaşar Aksanyar, “İki yıl birlikte annemiz, babamız, kardeşimiz yerine geçtiniz. Çünkü bizim has annemiz babamız ve kardeşimizi biz belki yıllar içerisinde az görürüz. Bayramda seyranda, ama sizlerin simasını gün içinde çoklukla gördüğüm ve anne baba ve kardeş yerine koyduğum olmuştur. Bundan dolayı bizim meslek tarzımızdan dolayı yaşantımızdan kaynaklanan bu durum nedeniyle üç senede, beş senede bir anne baba değiştiririz. Ancak değiştirdiğimiz anne babalarımızı ve kardeşlerimizi unutmayız. Dostluk heybesini sırtımıza koyar buradan öyle gideriz” diye konuştu.

Aksanyar, ‘’İki yıllık güzel bir zaman dilimi içerisinde birlikte olduk. Toplumun güzel insanları ile acısı tatlısı kederde bir arada olmaya çalıştık. Şunu söyleyebilirim. Burada çok şeyler öğrendim. Biz her bir ilçede defterimizin kitabımızın arasına bir şeyler koymaya adet edindik Altıntaş’tan da “Yiğitlik” öğrendik, “Efelik” öğrendik, “dostluk” öğrendik. Ben bu duygularla buradan ayrılacağım. Hiç kimseye en ufuk kırgınlığım, küskünlüğüm yoktur. Eğer sizlere hakkım geçti ise hakkımı helal ediyorum. Sizlerin de bana haklarınızı helal etmenizi diliyorum” ifadelerini sözlerine ekledi.

Kütahya’nın Altıntaş ilçesinden Balıkesir’in Dursunbey ilçesine atanan Kaymakam Yaşar Aksanyar’ın Perşembe günü ilçeden ayrılacağı öğrenildi .
Kaynak: İHA