Osmaniye'de İtfaiyeciler Haftası Kutlandı

Osmaniye Belediyesi, İtfaiyeciler Haftası etkinlikleri kapsamında yangın ve araçta sıkışan yaralı kurtarma tatbikatı düzenledi.

Fakıuşağı Mahallesi’ndeki İtfaiye Müdürlüğü’nden konvoy halinde Atatürk Caddesi’ni takip ederek Cumhuriyet Meydanı’na gelen itfaiye ekipleri burada, tava içerisine bir miktar su konulduktan sonra benzin mazot karışımını yakarak yangın söndürme tatbikatı yaptı.

Diğer taraftan, kaza yapan bir otomobilin içinde sıkışan vatandaşın, ekipler tarafından kurtarılması, canlandırılması vatandaşların büyük beğenisini topladı. Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinliğe itfaiyeci elbisesi giyerek katılan Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, itfaiyeciliğin tarihinden bahsederek, "Ülkemizde ilk yangın söndürme örgütü 1914 yılında kuruldu. Eskiden kentin yüksek bir binasında ya da yangın gözlemek için özel olarak yapılmış bir kulede gözcü bulunurdu. Herhangi bir yerde çıkan yangını gözcüler, tulumbacılara bildirir, tulumbacılar da tulumbayı sırtlar, sokaklarda bağıra bağıra yangın yerine gelirler ve yangım söndürürlerdi. Tabi bu sistem yıllar geçtikçe gelişti ve yangın söndürme görevi 25 Eylül 1923 tarihinde belediye hizmeti olarak kabul edildi." dedi.

Osmaniye Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak 63 personelle görev yaptıklarını ifade eden Kara, 2 adet merdivenli, 5 adet arozöz, 1 adet kurtarma aracı ve 1 adet öncü araç olmak üzere toplam 9 araçla hizmet verdiklerini belirtti.