Milletvekili Dilek Yılmaz Köy Gezilerini Sürdürüyor

Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, hafta sonu köy ziyaretlerini sürdürdü.

Milletvekili Dilek Yılmaz Köy Gezilerini Sürdürüyor
Kılcan ve Mesudiye’de vatandaşlarla toplanı yapan Milletvekili Dilek Yılmaz, köylülerin sulu tarım için sulama kanalı talebini ilgili kurumlara aktaracağını söyledi.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, yeni yasama dönemine az bir süre kala seçim bölgesindeki köy gezilerini sürdürüyor. Hafta sonu Kılcan ve Mesudiye köylerini gezen Yılmaz, köylü vatandaşların taleplerini dinledi. Siyasilerin eski dönemlerde köylere sadece seçim dönemlerinde geldiğini ancak değişen Türkiye’de bu anlayışın ortadan kalktığını belirten Yılmaz, “Köylerimizin en iyi hizmeti alabilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

Hükümetin uyguladığı tarım politikalarını da eleştiren Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Kılcan köylülerinin sulu tarım için talep ettikleri sulama kanalı için gerekli girişimleri yapacağını söyledi.

Köylünün bir diğer sorunu olan arazi tahsis işlemleri konusundaki şikayetleri de dinleyen Milletvekili Yılmaz daha sonra Mesudiye köyüne geçti. Mesudiyeli vatandaşlar da bahar aylarındaki yağışlar sonucu meydana gelen sel nedeniyle menfez köprülerinin zarar gördüğünü belirterek destek istedi. CHP Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz da yerel seçimler öncesi Özel İdare’nin söz konusu yatırımları yapması gerektiğini belirtti.

Hayvancılıkla geçimini sağlayan Mesudiyeliler ayrıca hayvan ithalatı nedeniyle yaşadıklarını sorunları dile getirerek hayvan ithalatının durdurulmasını istediklerini anlattılar.

Bunun üzerine Dilek Akagün Yılmaz, ‘İktidarın yanlış tarım ve hayvancılık politikaları nedeniyle köylü zor duruma düştü. Yükselen yem, saman ve mazot fiyatlarına karşılık, köylünün ürettiği ürünler para etmiyor. Yurtdışından yapılan hayvan ithalatı, yerli üreticiyi mağdur etti. Bu ithal hayvanların şap hastalığına neden olduğu söyleniyor. Şap hastalığı nedeniyle hayvan pazarları sürekli kapatılıyor. Bu nedenle üreticiler kredi borçlarını ödeyemiyor. Kredisini ödeyemeyen köylü daha fazla faiz ödeyerek borçlarını kapatmak zorunda kalıyor” dedi.

Kaynak: İHA