Toroslarda ‘İlköğretim Haftası’ Kutlandı

İçel’in merkez Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ‘İlköğretim Haftası’ kutlaması Çukurova İlköğretim Okulu’nda yapıldı.

Toroslarda ‘İlköğretim Haftası’ Kutlandı
Kutlamaya, Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, İlçe Jandarma Komutanı Üst Teğmen Yahya Kıymaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz ile öğrenciler ve veliler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Kaymakam Kaya Çıtak, “Ülkemiz genelinde terörle mücadelede şehit olan kahraman Türk askerleri ve polislere Allah’tan rahmet, kederli ailelerini başsağlığı, yaralı güvenlik güçlerimize de acil şifalar diliyorum” dedi.

Merkez ilçe olalı 4 yıl olmasına rağmen Toroslar’ın eğitimde büyük başarılar elde ettiğini ifade eden Çıtak, “Bu yıl da öğretmenlerimizle öğrencilerimizle ve velilerimizle bir takım ruhu içinde aynı başarıyı yakalamak istiyoruz. Geçen yıl eğitim başarımız yüzde 100 arttı. Bu yıl da öğretmen arkadaşlardan aynı başarıyı bekliyor ve onlara güveniyorum. Başarılı olan okul müdürlerini takdirname ile ödüllendirdik. Daha başarılı olanları farklı şekillerde ödüllendirmeyi düşünmekteyiz” şeklinde konuştu.

İlçede 2 yıl içinde 15 bin okumaz-yazmaza okuma ve yazma öğrettiklerinin altını çizen Çıtak, 30 bin vatandaşa da kültür ve sanat alanında eğitim verdiklerini kaydetti.

Toroslar ilçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz ise merkez ilçe olduktan bu yana Toroslar ilçesindeki eğitim sorunlarını bir plan ve program dahilinde tek tek tespit ettiklerini belirterek, “Bu sorunları yaptığımız kısa, orta ve uzun vadeli plan ve programlarla kaynaklarımızla, yasalara göre tek tek çözmeye çalıştık ve hala da konunun takipçisiyiz. 2011-2012 eğitim-öğretim yılında öğrencilerimiz sportif, sanat, sosyal, bilimsel ve teknolojik yarışma organizasyonlarında hem ilçe hem İçel hem de Türkiye genelinde birçok başarıya imza attılar. Bu öğrencilerimizi gözlerinden öper, öğretmenlerine başarılar dilerim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından okula yeni başlayan öğrenciler ile son sınıf öğrencileri arasında ‘hoş geldiniz’ çiçeği sunumu yapıldı .
Kaynak: İHA