Bilecik'te Cumhuriyet Meydanı'nda Tören Düzenlendi

Bilecik Cumhuriyet Meydanı'nda Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Vali Halil İbrahim Akpınar, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecikli Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Hayati Durak, gaziler ve yakınları, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunup, saygı duruşunda bulundu.

Durak, törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin şehitlik ile gaziliği tarih boyunca üstünlük ve onur olarak gördüğünü belirterek, vatanı, milleti, bayrağı ve dinini korumak için düşman kuvvetleriyle savaşırken yaşamını yitirenlere ''şehit'', sağ olarak dönenlere ''gazi'' denildiğini anımsattı.

Türk milletinin şehitlik ve gazilik onurunu elde edebilmek için birçok savaş verdiğini, savaşa gitmek için de bir an olsun düşünmediğini ifade eden Durak, şöyle konuştu:

''Türk milleti bilir ki, vatanı, milleti, bayrağı, dini, evlatları ve kutsal saydığı değerler uğruna ya şehit ya da gazi olacaktır. Bu nedenledir ki, Türk milleti diğer milletlerden ayrılmaktadır. Bugüne kadar andığımız kahraman gazilerimizin yanında ismini zikretmemiz gereken, aziz ruhları önünde saygıyla eğildiğimiz bazı isimler de var. Bunlar, Nene Hatun, Erzurumlu Fatma Seher, Gülüzar Kadın, Halide Edip Adıvar, Esma Nene ve ismi tespit edilemeyen nice kadın gazilerimiz. Al sancağımıza renk veren, toprağımızı vatan yapan aziz şehitlerimizin, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman gazilerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.''

2. Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığında görevli Yüzbaşı Hasan Ceylan da, Türk milletinin tarih boyunca istiklal ve birliğine kast eden, gerek dışarıdan gerekse içeriden gelen her türlü tehdit ve saldırıyı yok etmesini başardığını söyledi.

Gazilerden devralınan bayrağı aynı gururla dalgalandırıp, gelecek nesillere de devretmek için Son nefeslerine kadar durmadan çalışacaklarını, icabında vatan ve bayrak uğruna vücutlarını siper edeceklerini ifade eden Yüzbaşı Ceylan, şunları söyledi:

''Gaziler ve şehitlerimiz, kutsal vatan görevinin en yücesini yaptılar. Onlarla gurur duyuyoruz. Yüce Türk milleti daima yanınızdadır ve yanınızda olacaktır. Türk milleti ve Türk ordusu her zaman olduğu gibi, aynı inanç ve azimle nifak odaklarının tamamı yok edilene kadar mücadelesine devam edecektir. Kahraman ve asil evlatlarımızı, yaşamlarının baharında solduran hain eller kırılmıştır ve kırılacaktır. Bugün şehit oğlunun bıraktığı yerden, mücadelesine kendisinin devam etme arzusunu haykıran analar-babalar, gazi olmasına rağmen tekrar görev almak için yanıp tutuşan gazilerimiz, bu kararlılığın en güzel örnekleridir.''

Kıbrıs Gazisi Metin Aktürk'ün eşi Güldenur Aktürk ve öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ve 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı bando takımının konseriyle devam eden törenin ardından Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Durak ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Akpınar, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Koç ve Belediye Başkanı Yağcı'yı ziyaret etti.

Kaynak: AA