Koreli Öğrenci Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Töreninde İlgi Odağı Oldu

Diyarbakır’da eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle düzenlenen törende, Koreli öğrenci Sa Lang Han ilgi odağı oldu.

Koreli Öğrenci Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Töreninde İlgi Odağı Oldu
Diyarbakır’da 68 bin öğrencinin 1’nci sınıfa başladığı 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla Kayapınar Vehbi Koç İlköğretim Okulu’nda tören düzenlendi.

Törene Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emin Karip, İl Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, İl Milli Eğitim Müdürü Hadi Ağırbaş ve çok sayıda mülki amir katıldı.

Konukları folklor ekibi kapıda karşılarken, okulun spor salonunda yapılan törenin ardından sınıflara geçildi. Törende Koreli olduğu öğrenilen Sa Lang Han isimli öğrenci ise ilgi odağı oldu. Türkçe olarak isminin ‘Sevgi’ olduğunu belirten Koreli öğrencinin ailesinin Diyarbakır’da bir firmada iletişim uzmanı olarak çalıştığı öğrenildi.

Bu arada yeni eğitim ve öğretim yılının açılışı için Diyarbakır'da bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emin Karip, bir soru üzerine Kürtçe seçmeli dersin tercih edenlerle ilgili sayı veremeyeceklerini belirtti.

Karip, “Şu an itibariyle sayı veremeyiz. Tercihler ve kayıtlar devam ediyor. Program yayınlandı. Ders kitapları önümüzdeki günlerde basılacak. Öğretmen ihtiyacımızı ise mevcut öğretmenlerimiz arasından karşılamaya çalışacağız. Yani bu lehçeleri bilen öğretmenlerimiz ilk etapta bu dersleri verecek. Sonra bu konu ile ilgili çalışan üniversitelerden bu ihtiyaç karşılanacaktır” dedi.

Kaynak: İHA