Chp'li Keskin’den Büyükşehir Yasasına Tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Adnan Keskin, AK Parti’nin 1 Ekim’de TBMM’ye getirmeyi planladığı içerisinde Denizli'nin de bulunduğu büyükşehir teklifinin, yasayla kurulmuş bir kumpas ve büyük tuzak olduğunu ileri sürdü.

Chp'li Keskin’den Büyükşehir Yasasına Tepki
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Denizli’nin Çivril İlçesinde düzenlenen Elma ve Kültür Festivali’ne katıldı.

Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Adnan Keskin, hiçbir demokratik ülkede halktan gizlenen bir yasa teklifinin olamayacağını belirterek, “Kendim pişirir kendim yerim anlayışında olduğu gibi siyasal iktidar ülkeyi yönetmekten çok devleti ele geçirmenin hesaplarını yapıyor” dedi.

Büyükşehir tasarısının detaylarını bazı AK Partililer hariç kimsenin bilmediğini söyleyen Keskin, şöyle konuştu: “İl sınırlarını kapsayacak büyükşehir modeli, başkanlık sistemi ve eyalet sistemine geçişin hazırlığı ve alt yapısıdır. Bu düzenleme Anadolu kentlerinin dokusuna uygun değildir. Sadece AK Parti’nin siyasi ihtiraslarının Türkiye’nin idare yapısına uyarlanmasıdır. Demokrasinin evrensel kurallarının buharlaştırılmasıdır. Çağdaş ülkelerde demokrasi aşağıdan yukarıya şekillenir. Ama AK Parti tipi ileri demokrasi olunca yukarıdan aşağıya demokrasi şekillendirilmeye çalışılıyor. Bu düzenleme, yasalarla demokrasiye ihanet düzenlemesidir.Yasayla kurulmuş bir kumpas ve büyük bir tuzaktır. AK Parti’nin demokrasi anlayışının çarpıklığı bu düzenlemeyle bir kez daha ortaya çıkmıştır. Biz, Meclis’te gerekli tepkiyi sergileyeceğiz. Ancak halkımızın da haklarının gasp edilmesine karşı demokratik tepkisini ortaya koyması şart.” Keskin, AK Parti’nin bu düzenleme konusunda tam bir takiyye anlayışı içinde hareket ederek, ‘Büyükşehir olacak illere oluk oluk para gelecek’ gibi bir aldatmacayı pompaladığını iddia etti. Büyükşehirle gelirlerin artacağını ama yeni vergi, harç ve tarifeleri de beraberinde getireceğini belirtenKeskin, sözlerine şöyle devam etti: "Tüm beldeler mahalleye dönüşecek, köylerde yapı denetim kapsamına alınacak. Bu gerçekler halktan gizleniyor. Halkın görüşü bile sorulmuyor. İnsanlarımızın tertemiz duyguları sömürülüyor. Tüm bu gelişmeler tam bir pişkinlik anlayışı ile siyaset sahnesinde tiyatro gösterisi gibi halkımıza sunuluyor.”
Kaynak: İHA