Vali Özdemir Çakacak, Tüm Halkı Ahilik Kutlamalarına Davet Etti

Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Ahilik geleneğini yaşatmak ve Ahi Evran-ı Veli’yi anmak amacıyla düzenlenen ve bu yıl 17-22 Eylül 2012 tarihleri arasında kutlanacak olan 25. Ahilik Haftası Kutlamalarına tüm halkı davet etti.

Vali Özdemir Çakacak, Tüm Halkı Ahilik Kutlamalarına Davet Etti
Ahilik Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Vali Özdemir Çakacak, Milli kültürümüz içerisinde önemli bir yere sahip olan Ahiliği yaşatmak amacıyla düzenlenen 25. Ahilik Haftası çalışmalarının tamamlandığını söyleyerek, halkı etkinliklere davet etti.

Ahiliği tanıtmak ve ilkelerini günümüzde de yaşatmak amacıyla zengin bir program hazırlandığını ifade eden Vali Özdemir Çakacak; “Ahilik, yardımlaşma, dayanışma ve ahlakla çalışma gibi prensipleri ile esnafımıza ve topluma yüzyıllarca yön vermiştir. Bu zengin kültürü tanıtmak amacıyla her yıl kutladığımız Ahilik Haftasının 25.’sini bu yıl 17-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. Bilindiği gibi Ahilik Haftası, Kırşehir merkez olmak üzere ülke genelinde kutlanmaktadır. Kırşehir’de gerçekleştirilecek etkinlikler Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız bünyesinde faaliyet gösteren Ahilik Kutlamaları Merkez Yürütme Kurulu’nca hazırlanmaktadır” dedi.

Valilik, Belediye Başkanlığı, Ahi Evran Üniversitesi, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası gibi sivil toplum kuruluşları ve tüm kurumlarla birlikte programın en iyi şekilde gerçekleştirmesi için gayret gösterdilerini kaydeden Vali Çakacak, “Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da hafta süresince zengin bir program hazırlanmıştır. Haftanın Kırşehir genelinde coşku ile kutlanabilmesi için etkinlikler ilçeler de yaygınlaştırılmış, Uluslararası Ahilik Sempozyumu ve Ahiliğe Genç Bakışlar konulu “Ulusal Öğrenci Sempozyumu” gibi bilimsel programlara ağırlık verilmiştir. 22 Eylül tarihinde gerçekleştireceğimiz Resmi törene Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı katılacaklardır” şeklinde konuştu.

Hazırlanan programlara esnafları ve tüm Kırşehirlileri davet eden Vali Özdemir Çakacak, Programın hazırlanmasına katkı sağlayan herkese ve esnaf teşkilatlarının değerli başkanlarına, Merkez Yürütme Kurulunda görev alan tüm üyelere ve programa destek sağlayan kurumlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA