Gaziantep Hayvanat Bahçesi Kışa Hazırlanıyor

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde kış hazırlıkları başladı.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi Kışa Hazırlanıyor
İklim değişikliğine maruz kalacak olan hayvanların sağlığı için hassas çalışılan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde, kışlık barınakların ısınma problemlerinin yanı sıra temizliği ve bakımları yapılıyor. Hayvanların aşılanarak da kışa hazırlandığı öğrenilirken, hayvanat bahçesinin bağlı bulunduğu Destek Hizmetleri Daire Başkanı Celal Özsöyler, "Kışlık barınakların temizliğini, dezenfeksiyonunu ve bakımlarını yapıyor, hayvanların kışlık barınaklara geçmeden önce tüm aşılarını yapıyoruz. Buna bağlı olarak da kışlık hazırlıklara başlamış bulunuyoruz. Çünkü yakın zamana kadar havalar soğuyacak. Bunun için gerekli ısınma tesisatlarını ve hayvanların kışın yiyecekleri yemleri hazırlıyoruz" dedi.

Kış aylarında hayvanat bahçesindeki giderin daha da arttığını hatırlatan Özsöyler, "Kışın enerji tüketimimiz daha fazla. Özellikle ısınma ve beslenmelerinde biraz daha fazla giderimiz oluyor. Yazın havanlar doğal ortamında, sularla ve doğal havuzlarla serinliyorlar" ifadelerini kullandı.

Hayvanat bahçesini merak eden ziyaretçilere de seslenen Başkan Özsöyler, şöyle konuştu: "Gelen ziyaretçilerimiz için de kapalı alanlar oluşturuyor, ısınma alanları oluşturuyoruz. Kışın bile rahatlıkla gelip hayvanat bahçemizi gezebilirler. "
Kaynak: İHA