Adana’ya 392 Öğretmen Ataması Yapıldı

Adana’ya 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı ile birlikte toplam 392 öğretmenin ataması yapıldığı bildirildi.

Adana’ya 392 Öğretmen Ataması Yapıldı
Yeni eğitim-öğretim yılı ile birlikte görevine başlayan öğretmenler, düzenlenen törende bir araya gelip birbirlerine başarı dileğinde bulundu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce merkez ilçe Çukurova’da yer alan Süleyman Demirel Bulvarı üzerindeki Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen etkinliğe yoğun ilgi gösterildi. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet de törene katılanlar arasında yer aldı. Burada konuşan Vali Coş, öğretmenlik mesleğine ilk defa atanan öğretmenlerin, Türk eğitim sistemine yeni bir heyecan kazandıracağı gibi öğrencilere de sevgi ve saygıya dayalı bir eğitim vereceğine inandığını dile getirdi.

Vali Coş, "Öğretmenlerimiz verecekleri eğitim ile yarınlarımızın güvencesi olan çocuklarımızın daha iyi eğitim alabilmesi ve onların geleceğe daha iyi hazırlanması konusunda görevlerini başarı ile yerine getireceklerdir. Sizlerden çok şey bekliyoruz. Muhakkak ki, sizler de çok şey bekliyordunuz. On binlerce kişi arasından sınav ile seçildiniz ve hepinizin ideali olan bu önemli ve şerefli görevi atanmaya hak kazandınız. Yeni göreviniz hayırlı olsun, hepinize başarı dileklerimi iletiyorum" dedi.

2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı'nca Adana'ya 392 öğretmen ataması yapıldığına dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, bu öğretmenlerin de 374'ünün dün akşam itibari ile yeni görevine başladığı bilgisini verdi. Selamet, geriye kalan 18 öğretmenin de birkaç günlük bir süreçte yeni görevlerine başlayacağının altını çizerek, bu eğitimcilerin de kurumlar arası geçiş yapan öğretmenler olduğuna işaret etti. Bugün düzenlenen etkinlik ile birlikte aynı zamanda da Türkiye'de bir ilke imza attıklarını kaydeden Selamet, "Aramıza yeni katılan arkadaşlarımıza hem 'Hoşgeldin' demek, hem de ilimizi tanıtmanın yanında onlarla birlikte ve aynı takımda olduğumuzu, onlar ile bir takım olduğumuzu, bu büyük ailenin bir ferdi olduklarını hissettirmek için böylesi bir etkinlik gerçekleştirdik" ifadesini kullandı .
Kaynak: İHA