Adana'da Öğretmenlere ''Uyum Eğitimi Semineri'' Verildi

Adana'da göreve yeni başlayan 392 öğretmene ''Uyum Eğitimi Semineri'' verildi.

Vali Hüseyin Avni Coş, Adana Öğretmenevi'nde düzenlenen törendeki konuşmasında, öğretmenlerin önemine değinerek, ''Öğretmenlerimiz gelecek nesillerimizi yetiştirenlerdir. Onların ülkemize katkısını ne kadar anlatsak bitiremeyiz'' diye konuştu.

Göreve yeni başlayan öğretmenlere tavsiyelerde bulunan Coş, öğretmenlerin sürekli kendilerini geliştirmeleri gerektiğini, kitap okumalarının onlara faydalı olacağını vurguladı.

Coş, ''Dağ ne kadar yüce olursa olsun, üzerinden aşacak bir yol bulunur'' sözünün öğretmenlere rehber olması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Öğretmenlerin sorunlarının giderilmesi için elimizdeki bütün imkanları kullanacağız ve ben de bunu takipte olacağım. Görev aşkınızın yüksek olması bizim en büyük hedefimiz. Büyük çalışmalar sonucu buralara geldiğinizi biliyorum. Sizleri yetiştiren anne ve babalarınıza, öğretmenlerinize teşekkür ediyorum. Sizin gibi genç arkadaşların Milli Eğitim camiasına katılmaları bizi güçlendirip gururlandırdı. Hepinizin ayrı ayrı başarı hikayeleri oluşturacağını temenni ediyorum.''

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet de, öğretmenlere yeni görevlerinde başarılar diledi.

Tören sonunda göreve yeni başlayan öğretmenlere çiçek verildi.

Kaynak: AA