Side Antik Kent'te Tapınaklar Bölgesi Koruma Altına Alındı

Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü, Side Antik Kenti'nde tapınaklar bölgesini koruma altına aldı.

Side Antik Kent'te Tapınaklar Bölgesi Koruma Altına Alındı
Bu kapsamda koruma altına alınan Athena Tapınağı bölgesine giriş ve çıkışlar yasaklandı. Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ve Side Kazı Başkanı Doç.Dr. Hüseyin Alanyalı, tapınaklar bölgesini koruma altına aldıklarını söyledi.

Tapınaklar bölgesinde kazı, restorasyon ve onarım çalışmaları sürdürdüklerini belirten Alanyalı, dünyada tarihi ören yerleri içinde motorlu taşıtların geçtiği tek yeri Side Antik Kent'te Athena ve Apollon Tapınağı bölgesi olduğunu söyledi.

Apollon Tapınağı'nın Türk turizminin dünyaya açılması ve tanıtımında önemli bir sembol olduğunu belirten Alanyalı, tarihi tapınaklarda restorasyon ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdüğünü kaydetti.

Alanyalı, "Tapınaklar bölgesini motorlu taşıtların girmesine karşı koruma altına aldık. Çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, yaptığı açıklamada, tapınaklar bölgesindeki tarihi eserlerin korunması ve sahip çıkılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tahsisini Side Belediyesi'ne yaptığını dile getirdi. Anadolu Üniversitesi'nin bölgedeki eserleri kurtarmaya yönelik çalışma yaptığını belirten Uçar, koruma altına alınan bölgede motorlu taşıtların geçişlerini yasakladıklarını ifade etti.