Elazığ'da 136 Konut, Hak Sahiplerine Teslim Edildi

Elazığ'da, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü işbirliğiyle yaptırılan 136 konut hak sahiplerine teslim edildi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, Elazığ Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılan anahtar teslim töreninde yaptığı konuşmada, hayatı zor şartlarda sürdürmenin ne anlama geldiğini iyi bildiğini ve evsiz insanların konut sahibi olmasından dolayı mutlu olduğunu kaydetti.

AK Parti iktidarının faaliyete başladığı günden itibaren özellikle sosyal yardımlaşma alanında, sosyal devlet olma ilkesi gereği üzerine düşeni fazlasıyla yapmaya çalıştığını anlatan Alpay, ''Bunu da en iyi sizler takdir ediyorsunuz. Dualarınızla ve desteklerinizle, biz bu gayreti sürdürüyoruz'' dedi.

Törene geciken Elazığ Valisi Muammer Erol ise daha erken saatte gelmesi gerektiğini belirterek, ''Haftanın ilk günü. Dükkanı açtık, epeyce müşteri vardı. O müşterileri hemen gönderemedik. Hakkınızı helal edin. Hayırlı olsun'' dedi.

Törende anahtarını teslim alan hak sahibi Mine Tekin çok mutlu olduğunu dile getirerek, ''4 kişilik bir aileyiz. Eşim kamyon şoförü ben de ev hanımıyım. Kirada oturuyoruz. Hiç evimiz olmadı. İlk defa ev sahibi oldum. Mutluyum. Allah razı olsun'' ifadelerini kullandı.

TOKİ ve Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü işbirliğiyle yapımı tamamlanan 136 konutun anahtarları, Vali Erol, Milletvekili Alpay, Vali Yardımcısı Tarık Bahadır, Elazığ Emniyet Müdürü Ayhan Buran, Belediye Başkan Yardımcısı Atik Birici ve kurum yetkilileri tarafından ailelere verildi.

Muhabir: Ramazan Kaya / Emrah Gökmen

Yayıncı: Önder Felek
Kaynak: AA