Osmaniye'de Mahalle Sakinleri İftar Yaptı

Osmaniye'de bir mahallenin sakinleri, evlerinde yaptıkları yemekleri kurdukları sofrada birleştirerek iftar yaptı.

İl Müftüsü Ramazan Çortul, Ulaşlı Mahallesi'ndeki programda yaptığı konuşmada, iftar sofralarının, Allah'ın rızasını kazanacak sofralar olduğunu söyledi.

Mahalle sakinlerini iftar sofrasında buluşturan Selahaddin-i Eyyubi Camisi İmamı Murat Yılmaz'a teşekkür eden Çortul, şunları kaydetti:

''Bizi imanda kardeş yapmış, gönüllerimizi birbirine ısındırmış, aramıza sevgi, muhabbet, dayanışma ve yardımlaşma ruhu vermiş Allah'a şükürler olsun. Bu gün bu mahalle arasındaki iftar manzarası benimde en çok hoşuma giden ve duygulandıran bir manzaradır. Mahalle halkı bir araya geliyor ve lokmalarını, sevgilerini, oruç tutmanın mutluluğunu paylaşıyor. Bundan daha güzel bir şey var mı- Bu güzelliklerin devamını Allah nasip eylesin. Allah inşallah kıyamete kadar bu topraklarda bu güzellikleri yaşatsın. Ülkemiz geneline baktığımızda da her yerde buna benzer sofralar kuruluyor. İşte bütün bunlar Allah'ın rızasını kazanabileceğimiz birlikteliklerdir. Allah'ın rızasına bizi götürecek sofralardır.''

Çortul, ''Cenabı Allah bizlerden bir binanın kurşunla örülmüş tuğlaları gibi, sapasağlam olmamızı istiyor. Ben israfa karşı çıkıp, lükse ve gösterişe karşı çıkıp samimi sofralarda buluşan mahalle halkımızı kutluyorum. Bu sofra etrafında bir arada bulunduğumuz gibi Cennet sofralarında da buluşmayı Allah nasip eylesin'' dedi.

Selahaddin-i Eyyubi Camisi İmamı Murat Yılmaz da, mahalle sakinlerinin evlerinde yaptıkları yemekleri, kurulan iftar sofrasına getirerek komşuları ile paylaşmasının kendisini mutlu ettiğini belirterek, vatandaşlara teşekkür etti.

İftar programında, Kur'anı Kerim ve ilahiler okundu.

Muhabir: Ümit Kahrıman / Tuğba Temir

Yayıncı: Ali Güreli
Kaynak: AA