Erdoğan: Cumhurbaşkanı İle Aramıza Kimse Giremez

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ATV ve A Haber'de canlı yayınlanan "Başbakan'la Gündeme Özel" programında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün basın müşavirinin yaptığı açıklamayla ilgili "Bizim aramızı açmaya kimsenin hakkı, haddi, cüreti olamaz! ne hakkınadır ne haddinedir." dedi.

Başbakan Erdoğan katıldığı programda gazetecilerin "2014 yılında Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?" sorusuna, "Şu anda cumhurbaşkanlığı seçimine 2 yılı aşkın süre var. Şu anda Türkiye olarak çok işimiz var. Bu olayın bu şekilde gündeme düşmesi bizi üzmüştür. Cumhurbaşkanı'nın basın müşaviri arkadaşın böyle bir açıklamayı yapması görevi ve yetkisi dahilinde değildir. Bizim aramızı açmaya kimsenin hakkı, haddi, cüreti olamaz! Biz Sayın Cumhurbaşkanı ile oturur konuşuruz. Daha önce de böyle olmuştur. Kimse bizden yeniden bir ispat beklemesin. Bizim aramızdaki hukuk bozmaya kimsenin yetkisi yoktur. Cumhurbaşkanı'yla bizim aramızdaki hukuk bozmaya kimsenin yetkisi ve haddi yoktur ve buradan kimseye de ekmek çıkmaz. Kimse boşuna uğraşmasın." diye konuştu.

ERDOĞAN'DAN BEYZBOL SOPASI YORUMU

ABD Başkanı Barack Obama'nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile telefonla konuşurken beyzbol sopasıyla çekilmiş fotoğrafını değerlendiren Erdoğan, "Konuşmamız esnasında Başkan Obama'nın hangi pozisyonda olduğunu bilemem. O fotoğrafın ne kadar doğru olduğunu bilemem. Obama gayet saygılıdır. Medyada yapılan yorumlara itimat etmiyorum. Benim tanıdığım Obama ciddi ve saygılıdır." ifadelerini kullandı.