Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk Açıklama Yaptı

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 2002 ile 2012 arasında, çalışanlar ve emeklilerin maaşlarının eridiğini ileri sürdü.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katıldığı bir televizyon programında, 2002-2011 yılları arasında müsteşarlar ve milletvekili maaşlarının enflasyon karşısında eridiğine ilişkin sözlerinin kamu çalışanlarında infiale sebep olduğunu iddia etti.

2002'de 2 bin 702 lira olan müsteşar maaşının bugün 6 bin 972 lira olduğunu belirten Koncuk, 2 Kasım 2011'de çıkarılan 666 sayılı KHK ile müsteşarların ek ödemelerinin 772 lira artırılırken, öğretmenler, akademisyenler, din görevlileri, hekim dışı sağlık çalışanları, asker, polis, KİT personeli, Maliye Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nda çalışanlardan oluşan yaklaşık 1,5 milyon kamu görevlisinin maaşlarında hiç artış yapılmadığını savundu.

Bir müsteşarın maaşının enflasyon karşısında erimesi durumunda onunla aynı oranda hatta daha az tutarda zam alan memurların maaşlarının da erimediğini söylemenin mantık dışı bir yaklaşım olacağını ifade eden Koncuk, açıklamada şunları kaydetti:

''Bugün itibarıyla bir milletvekili maaşı ortalama bir memurun maaşının 6,5 katı. Milletvekillerinin emekli olmaları durumunda aldıkları maaş da aynı sürede bin 700 liradan 6 bin 30 liraya yükseltilmiştir. Oysa ortalama bir memur emeklisinin maaşı bin lira dolayındadır.

Hal böyleyken ülke genelinde çalışanların sefaletini görmezden gelerek ülkenin en yüksek maaşını alan iki kesimin maaşlarının enflasyon karşısında eridiğini iddia etmek, en hafif deyimiyle milyonlarca çalışana ve emekliye hakarettir. Türkiye Kamu-Sen olarak eğer memurlarımızın ve işçilerin maaşları müsteşar ve milletvekili maaşları seviyesine çıkarılırsa birkaç yıllığına enflasyon karşısında erimesine göz yumacağımızı da özellikle belirtmek isteriz. Kaldı ki, açıkladığımız üzere bu süreçte milletvekili ve müsteşar maaşı memur maaşlarından daha az artmamıştır. Açıklamanın doğrusu, '2002 ile 2012 arasında maaşı eriyen iki kesim var. Bunlardan birisi çalışanlar diğeri emekliler' şeklinde olmalıdır.''

Muhabir: Şenay Ünal

Yayıncı: Tolga Özgenç
Kaynak: AA