Doçent Olduğu Gün Ölen Koçak'ın Odası Çiçeklerle Süslendi

Doçentliğe hak kazandığı gün Aydın'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Pamukkale Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğretim Üyesi Süleyman Yaman Koçak'ın odası, meslektaşları tarafından çiçeklerle donatıldı.

Doç. Dr. Süleyman Yaman Koçak'ın odasını karanfillerle süsleyip masasının üzerine fotoğraflarını yerleştiren meslektaşları, onun için yazdıkları bir mektubu da kapının girişine astı.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Fatih Karaosmanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Koçak'ın anısını yaşatacaklarını ifade ederek, ''Onun her zaman kalbimizde yaşatacağız. Çünkü artık her yerde, salonlarda, anfilerde, dersliklerde hep onu görüyoruz. O aslında ölmedi kalbimizde yaşıyor'' dedi.

Koçak'ın yaptığı çalışmalar dolayısıyla İktisadi Kalkınma Vakfı tarafından ödüllendirildiğini belirten Karaosmanoğlu, ''Koçak, siyaset bilimi alanında önemli çalışmalar yapmış, gelecekte de önemli çalışmalara imza atacağına inandığımız bir akademisyendi. Koçak öğrencileri ve meslektaşları tarafından sevilen bir akademisyendi. Sürekli çalışmayı tercih eden, öğrencileriyle ders dışında da vakit geçiren, genç, unutulmaz bir mesai arkadaşımızdı'' diye konuştu.

PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Özgür ise Koçak'ın, AB Türkiye ilişkileri, AB ülkelerindeki yönetimlerin Türkiye'ye transferi üzerine çalışan önemli bir akademisyen olduğunu, Son dönemde bu çalışmalarına ilave olarak kalkınma konuları üzerine yoğunlaştığını söyledi.

Süleyman Yaman Koçak, tatil için bulunduğu Aydın'ın Nazilli ilçesinde, Aydın-Denizli karayolu geçişinde dün yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada C.Ç. yönetimindeki 20 FN 425 plakalı tırın çarpması Sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı Nazilli Devlet Hastanesi'nde müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.
Kaynak: AA