CHP’li Vekil Aydın’ın Açıklamasına AK Partili Vekilden Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın’ın Aydın’daki yerel gazetelerde yeni eğitim sistemi kapsamında seçmeli ders olarak okutulacak olan Peygamberimiz Hz.Muhammet (SAV) hayatı ve dini derslerle ilgili olarak kullandığı “30 saat dersin 10 saati, Peygamberimizin Hayatı ve dini bilgilerden oluşuyor. Peki, millet aya giderken biz ne yapacağız? Bu eğitim sistemi ile ancak amale yetiştirebiliriz” sözüne AK parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’den cevap geldi.

CHP’li Vekil Aydın’ın Açıklamasına AK Partili Vekilden Tepki
Yeni eğitim sistemi oluşturulurken, halkın da görüşlerinin alındığını ve insanların tüm insanlığa örnek olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammet (SAV) hayatını öğrenmesinin diğer ilimleri öğrenmesinde bir sakınca oluşturmadığını belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “Sayın Milletvekilimizin beyanatından anlaşıldığı üzere kendisi bu konuya pek vakıf değil. Peygamberimizin hayatı ve dini dersler yeni eğitim sistemi kapsamında çocuklarımıza seçmeli ders olarak okutulacak. Yani veli ve öğrencinin istemesi halinde okutulacak bir derstir. Sayın Milletvekilimiz,kendi çocuklarını veya torunlarını dini dersleri ve Peygamberimizin hayatını öğretmeyebilir ve ders olarak da seçtirmeyebilir. Şu bir gerçektir ki Peygamberimiz Hz. Muhammed’in hayatı sadece Müslümanların değil tüm insanlığın örnek alması gereken bir hayattır. Bana göre Peygamerimizin hayatını öğrenenler ve dini bilgileri öğrendi diye gençlerimiz amele olmaz. Bu bilgileri öğrenen çocuklarımız pekala diğer bilgileri de öğrenebilir. Sayın Milletvekilimiz Osman Aydın’ın bu söylemleri tipik CHP zihniyeti ve bu gözlükle yapılmış değerlendirmelerdir” diye konuştu.

Bilindiği gibi CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın, Aydın’da yaptığı açıklamada “Biz Anadolu insanıyız. Mozaik bir toplumuz. Bu adamlar iktidara geldiler ve ‘biz dini bütün adam yetiştireceğiz’ dediler. Biz dinsiz olarak mı dünyaya geldik? 4+4+4 sistemini getirdiler. 30 saat dersin 10 saati, Peygamberimizin Hayatı ve dini bilgilerden oluşuyor. Peki, millet aya giderken biz ne yapacağız? Bu eğitim sistemi ile ancak amale yetiştirebiliriz” ifadelerine yer vermişti .
Kaynak: İHA