81. İEF'de Yöresel Lezzetler Festivali Düzenleniyor

81. Kez kapılarını yarın ziyaretçilerine açacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda (İEF), Orkide'nin sponsorluğunda Yöresel Lezzetler Festivali gerçekleştirilecek.

81. İEF'de Yöresel Lezzetler Festivali Düzenleniyor
81 Yıldır ziyaretçilerinin uğrak noktası haline gelen İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), bu yılki etkinliklerinin kapsamında İZFAŞ tarafından Orkide sponsorluğunda ve Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu işbirliği ile Yöresel Lezzetler Festivali düzenlenecek. İZFAŞ toplantı salonunda gerçekleştirilen basın toplantısına İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice ve Orkide Yağları Reklam ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Ercan Erol katıldı.

Mutfak kültürünün Türkiye için çok önemli olduğunu söyleyen Örs, "Türkiye’nin ve İzmir’in mutfak kültürünü 81. İEF'de sergileyeceğiz. Ziyaretçilerimin yöresel lezzetleri beğeneceklerine inanıyoruz" dedi.

Fuar süresince farklı yörelerin mutfaklarının sergileneceği Yöresel Lezzetler Festivali'nde Bursa Mutfağı, Kayseri Mutfağı, Ege Mutfağı, Akdeniz Mutfağı, Osmanlı-Türk Mutfağı, Tekirdağ Mutfağı, Edirne Mutfağı, İnegöl Mutfağı ve sütlü tatlılar, pasta, dondurmalardan oluşan birbirinden lezzetli yöresel yemekler fuar ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Her gece Grup Mecaz'ın sahne alacağı Yöresel Lezzetler Festivali, Basmane Kapısı girişinde yer alacak. 11 stantta fuar ziyaretçilerini halk oyunları ve Türk Sanat Müziği etkinlikleri ile ağırlayacak .
Kaynak: İHA