Geyve’de Dar Gelirli Vatandaşlar İçin Konut Yaptırılacak

Kaymakam İdris Akbıyık, Geyve ilçesinde, TOKİ ve Başbakanlık desteğiyle dar gelirli vatandaşlar için 160 sosyal konut yaptırılacağını duyurdu.

Geyve’de Dar Gelirli Vatandaşlar İçin Konut Yaptırılacak
Akbıyık, konutlar için ilçede yer tespitinin sürdüğünü söyledi.

Kaymakam İdris Akbıyık, yaptığı açıklamada, yer temin edilir edilmez konutların inşaatına başlanacağını ifade etti.

Akbıyık, “Bu konutlardan, evi olmayan dar gelirli vatandaşlarımız yaralanacak. Çok cüz'i taksitlerle ev sahibi olabilecekler. Konutlar için uygun yer bakıyoruz. Yer bulur bulmaz çalışmalara başlanacak.” dedi.

Barınma konusuna çok önem verdiklerini dile getiren Akbıyık, geçen aylarda da Geyve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve diğer kurumların desteğiyle 43 konut yaptırılarak, barınma konusunda çok zor durumda olan ihtiyaç sahiplerine verildiğini kaydetti.

55 metrekare olan konutlarda vatandaşların istedikleri kadar oturabileceklerini belirten Akbıyık, “Bu konutların 43’ünü Roman vatandaşlarımıza teslim ettik. Geriye kalanı da diğer ihtiyaç sahiplerine verdik. Bu kontularda oturanlardan, kira ya da başka isim altında bir ücret almıyoruz. Bu konutların elektriğini bile biz bağlattık.” bilgisini verdi. Her hafta bir köye gittiklerini ve bu köydeki vatandaşların dertlerini ve sıkıntılarını yerinde dinlediklerini vurgulayan Akbıyık, “Daha önce de köy gezilerini yapıyorduk. Şimdi bir plan dahilinde haftada bir köye gidiyoruz. Vatandaşlarımızın durumunu yerinde görüyoruz. Oturup birlikte sohbet ediyoruz. Varsa dertlerini, sıkıntılarını dinliyoruz. Ayrıca, kaymakamlığımızın kapısı vatandaşlara açık.“ diye konuştu.