Chp'li Vekillerden Ergenekon ve Balyoz Mahkemelerine Eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Ergenekon ve Balyoz davalarını yürüten mahkemelerin evrensel hukuk kurallarının asgari koşullarını karşılamaktan yoksun olduğunu ileri sürdü.

Chp'li Vekillerden Ergenekon ve Balyoz Mahkemelerine Eleştiri
Cihaner, “Başbakan’ın da sözünü ettiği devlet içinde devlet gibi davranan mahkemeler hala devam ediyor. Bu mahkemelerden teknik anlamda mahkeme olarak bile bahsetmememiz gerekir.” dedi.

CHP’li milletvekilleri Ergenekon ve Balyoz davalarına ilişkin partinin İstanbul İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısına Cihaner’in yanı sıra milletvekilleri Mahmut Tanal, Oktay Ekşi, Nur Serter gibi isimler katıldı.

Toplantıda konuşan İlhan Cihaner, Ergenekon ve Balyoz duruşmalarını yöneten mahkeme heyetini eleştirdi.

3. yargı paketine atıfta bulunan Cihaner, “3. yargı paketi ile artık bu mahkeme evrensel hukuk kurallarına göre mahkeme olmanın getirdiği asgari koşulları karşılamaktan yoksun hale düşmüştür. Olağanüstü dönemlerde bile olmayan bir durumla karşı karşıyayız. Özel yargılamanın bile özeli oluşmuş durumda. Bunun kabul edilebilir bir tarafı yok.” diye konuştu.

Söz konusu mahkemelerden teknik anlamda mahkeme olarak bile bahsedilemeyeceğini savunan Cihaner, “Silivri İstanbul’a çok uzak. Cezaevi kampusu içinde yargılama olmaz. Duruşma salonuna girerken insanların üzeri aranıyor. Artık karşımızda mahkemeden bile söz etmememiz gerekir. Başbakan açık bir şekilde ifade etmişti. ‘Bunlar devlet içinde devlet gibi davranıyor’ demişti. Devlet içinde devlet gibi davranan mahkemeler hala devam ediyor.” şeklinde konuştu.