'Uluslararası Tüm Nükleer Sorumluluklarımızı Yerine Getiriyoruz'

İran'ın Uluslararası Atom Enerji Ajansı (UAEA) nezdindeki daimi temsilcisi Ali Esger Sultaniye, Tahran'ın Nükleer Silahsızlanma Anlaşması (NPT) dahil tüm uluslarararası yükümlülüklerini yerine getirdiğini ve getirmeye devam edeceğini söyledi.

'Uluslararası Tüm Nükleer Sorumluluklarımızı Yerine Getiriyoruz'
Bağlantısızlar Hareketi (NAM) bakanlar toplantısı çerçevesinde bugün basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sultaniye, İran'ın barışçıl nükleer enerji hakkı ve uranyum zenginleştirme faaliyetlerinden asla geri adım atmayacağını kaydetti.

Sultaniye, nükleer enerji ve bu çerçevede yürütülen uranyum zenginleştirme faaliyetlerinin İran'ın inkar edilemez hakkı olduğunu dile getirdi. Bununla birlikte İran'ın, UAEA başta olmak üzere ilgili uluslararası kurumlara yönelik sorumluluklarını hiçbir şekilde ihmal etmediğini söyleyen Sultaniye, ülkesinin barışçıl nükleer faaliyetlerini kitle imha silahı üretimine kaydırdığına dair hiçbir kanıtın da bulunmadığını ifade etti.

Sultaniye, UAEA denetçilerinin, İran'ın nükleer tesislerinde, hiçbir sıkıntı ile karşılaşmaksızın inceleme yaptıklarını belirtti.

Sultaniye, İran'ın UAEA ile görüşmelerine ilişkin bir soru üzerine, müzakerelerin doğru yolda ilerlediğini, bazı noktalarda hala görüş ayrılıkları bulunmasına rağmen bazı konularda mutabakat olduğunu kaydetti.

Kaynak: İHA