Chp Milletvekili Çıray: Bu Kamp İzmir’in Kalbine Vurulmuş Hançerdir

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İzmir'in Çiğli ilçesine yapılması planlanan mülteci kampına karşı olduklarını söyledi.Çıray, “Bu kamp İzmir’in kalbine vurulmuş bir hançerdir.” dedi.

Aytun Çıray Kuşadası’nın Davutlar beldesindeki yazlığında Çiğli ilçesine yapılması planlanan mülteci kampı ile ilgili açıklama yaptı. Milletvekili Çıray, "Bizim meselemiz gibi Suriye’nin iç işlerine müdahale ettik. Ve ülkemize mülteci, ajan ya da asker olduğu iddia edilen bir takım insanlar girdiler. Dışişleri Bakanımız da 'seksen bin mülteci oldu Avrupalılar biraz yardımcı olsunlar' açıklaması yaptı .İşte bütün problem burada başlıyor. Avrupalılar kendi kirli siyasetlerinin çöplüğü haline Türkiye’yi getirmeye çalışıyorlar. Dolayısı ile biz İzmirliler ve İzmir’in temsilcileri olarak böyle bir hançerin İzmir’in kabine batırılmasını istemiyoruz. Bu tarz Avrupa’ya kaçan göçmenlerin yerleştirildiği kamplara karşı çıkıyoruz. Sonuna kadar da karşı çıkmaya devam edeceğiz. Bize ait olmayan bir savaşta Türk gençlerinin kanı dökülüyor.” dedi.

Milletvekili Aytun Çıray, şöyle devam etti: “Hükümet bunun bir Avrupa Birliği projesi olduğunu ve belediyelerin de buna izin verdiğini söylüyor. Avrupa Birliği ülkeleri Ortadoğu çamurundan kaçan mültecileri geri itmek için bu tür finansman yardımı yapıyor. Belediyelerin de sadece ruhsat verme haricinde hiçbir yetkileri yok. Hazine arazisinde devlet kurallara uygun bina yapmak isterse belediye başkanı ona ruhsat vermekten başka hiçbir şey yapamaz. Dolayısı ile hiç kimse CHP'li belediye başkanlarını bu suçlarına ortak etmeye kalkmasın.”