İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Artvin Valisi Kalkan'ı Ziyaret Etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Artvin Valisi Necmettin Kalkan'ı ziyaret etti.

Topbaş, beraberindeki Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın ve bazı iş adamlarıyla birlikte Artvin'e geldi.

Beraberindeki heyetle birlikte Vali Kalkan'ı makamında ziyaret eden Topbaş, bir süre önce annesini kaybeden Kalkan'a başsağlığı dileğinde bulundu.

Topbaş, beraberindeki iş adamlarının ilk defa Artvin'i görme fırsatı bulduğunu ifade ederek, ''İş adamı her baktığı yere oranın bakış açısı ve geleceği hakkında önemli şeyler verir. Kendilerinin yöneticilere bazı tavsiyeleri olabilir, o bakımdan şehre bir ışık tutar. İş adamlarımızın her biri kendi alanında oldukça güçlü isimler. Sağolsunlar iş adamlarımız bizleri kırmadılar ve beraber Artvin'e geldik'' dedi.

Artvin Valiliği tarafından projelendirilen teleferik projesinin kentin turizmi ve ulaşımı açısından önemli olduğuna değinen Topbaş, şöyle devam etti:

''Artvin'e yapılacak olan bu projeyi çok önemsiyorum. Sayın Ulaştırma Bakanımızla bizzat görüştüğümüzde bu projeyi kabul ettiler. Sizlerde bunu takip ediyorsunuz. Hem üniversite öğrencilerimiz için önemli, hem de şehir hayatı için önemli. İnşallah Artvin'e daha farklı güzellikler gelir. Artvin'i rahatlatmak için yeni bir yerleşim alanı oluşturulmalı. Kent içini rahatlatma adına Yeni Mahalle'de yeni bir yerleşim alanı oluşturulup, şehir rahatlatılabilir. Buna biz de gücümüz yettiğince fikren başta olmak üzere destek vermeye çalışırız.''

Vali Kalkan, ziyaretçilere şehirle ilgili çeşitli bilgiler sundu.

Artvin'in Hopa ilçesindeki yerli ve yabancı turist sayısındaki artışa dikkati çeken Vali Kalkan, ''Geçen yılın aynı dönemiyle kıyasladığımızda yüzde 100'ü aşan bir artış var. Geçen yıl 510 bin civarında vatandaşımız Gürcistan'a giriş çıkış yapmış, bu yıl aynı dönemde 1 milyon 110 bin kişi giriş çıkış yapmış. Gürcistan'a baktığımız da ise 2 milyon 330 bin kişi Sarp Sınır Kapısı'ndan giriş çıkış yapmış'' diye konuştu.

Vali Kalkan, konuşmasının ardından Topbaş ve beraberindekilere bakır tozundan işlenmiş tablo hediye etti.

Kaynak: AA