Alman Firmaları ve Bankaları 'Euro Felaketi' Hazırlığına Başladı

Alman sanayi şirketleri ve bankalarının Euro bölgesinin çökmesi ihtimaline karşı tedbir arayışına girdiği ortaya çıktı.

Alman Firmaları ve Bankaları 'Euro Felaketi' Hazırlığına Başladı
Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinin şirket danışmanlığı firması Boston Consulting Group'a (BCG) dayanarak verdiği habere göre birçok yönetici şimdiden olası bir felakete karşı 'B Planı' hazırlığı yapmaya başladı.

BCG'nin ortaklarından Alexander Roos konu hakkında gazeteye yaptığı açıklamada, “Almanya'da şirket yöneticilerinin yaklaşık üçte biri Euro bölgesinin ‘Kuzey Euro' ve ‘Güney Euro' olarak çökmesini kuvvetle muhtemel görüyor. Her ne kadar yöneticilerin çoğu Euro'nun ayakta kalacağı kanaatini taşısa da olası risklere karşı hazırlıklarını sürdürüyor.” diye konuştu.

BCG'nin yaptığı araştırmalara göre büyük bankaların bir kısmı Euro krizine bağlı tedbirler almaya devam ederken, uluslararası alanda faaliyet gösteren firmalar da artık en kötü ihtimalleri göz önünde bulunduruyor. Bu yönde alınan tedbirlerin başında ise şirketlerin faaliyet gösterdikleri ülkelere bağlı riskleri azaltmak amacıyla iç ödeme akışları için alternatif planlar hazırlamaya başlaması geliyor.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir bankacı, “Çeşitli senaryoları gözden geçiriyoruz. Müşteriler, çalışanlar ve Bankacılık Denetleme Kurulu'nun beklentisi de zaten bu yönde. Ancak bu gelişmeler yine de olumsuz senaryoların gerçekleşeceği anlamına gelmiyor.” ifadelerini kullandı. Başka bir bankacı ise aynı gazeteye yaptığı açıklamada, “Bütün planlarımız çekmecede hazır bekliyor.” dedi .