Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat'ta Yağlı Güreş İzledi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Sorgun İlçe Belediyesi tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen Gurbetçi Şöleni Yağlı Güreşleri'ni izledi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat'ta Yağlı Güreş İzledi
Sorgun Belediyesi tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen Gurbetçiler Şöleninde, Hakkari’de terör örgütü mensuplarının saldırısı sonucu 5 askerin şehit edilmesi dolayısıyla eğlence programı iptal edilirken sadece yağlı güreş müsabakaları yapıldı. Sorgun’da düzenlenen yağlı güreş müsabakalarını Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ve çok sayıda Sorgunlu izledi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Sorgun Belediyesi'nin Türkiye'yi uluslararası alanda temsil eden güreşçileri de buluşturduğunu belirterek, “Sizler hem onları seyrediyorsunuz hem ata sporumuza destek veriyorsunuz. Bu şöleni, etkinliği organize eden Sorgun Belediye Başkanımız Ahmet Şimşek'e ve sponsorlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bu meydanlardan dünya şampiyonları, olimpiyat şampiyonları ve daha nice şampiyonlar çıkacaktır. İşte dünya şampiyonumuz, olimpiyat üçüncümüz Rıza Kayaalp evladımız, o da bu meydanda bugün. Biliyoruz ki önümüzdeki olimpiyatların şampiyonudur o. Ben şimdiden onun şampiyonluğunu ilan ediyor, bu meydanda güreşen yiğitlerimize de başarılar diliyorum" dedi.

Bozdağ, 2012 Londra Olimpiyatları'ndan bronz madalya ile dönen milli güreşçi Rıza Kayaalp'e cumhuriyet altını, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek de Kayaalp ve başpehlivanlardan Sorgunlu güreşçi Ramazan Yarar'a 5'er bin lira para ödülü verdi.

Güreş müsabakalarının final maçında Şükrü Kazan ile Süleyman Aykırı karşı karşıya geldi. Rakibini yenen Süleyman Aykırı başpehlivan oldu.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, “Yaşanan terör saldırılarında 5 şehidimiz var. Şehitlerimize saygımızdan dolayı şölenin müzik bölümünü iptal ettik ama güreş yıllardır memleketimizde yapılır, özellikle ilçemizde 5 yıldır Gurbetçiler Şöleni adı altın Kırkpınar pehlivanlılarını davet ederek burada yağlı güreş ata sporumuzu yaşatmaya çalışıyoruz. Bu senede 300 pehlivan ilçemize geldi. Anadolu’nun Kırkpınarı Sorgun’da yapılıyor diyebiliriz. Umarım vatandaşlarımız memnun olmuştur. Dünya şampiyonu Yozgatlı güreşçimiz Rıza Kayaalp’te ilçemizdeydi, inşallah önümüzdeki olimpiyatlarda ondan da bir altın madalya bekliyoruz. Yapılan güreş müsabakaları sayesinde ilçemizde çok sayıda pehlivan yetişecektir” diye konuştu.

Kaynak: İHA