Eski Askerlik Şubesi Halk Eğitim Merkezi Olacak

Çorlu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Rıdvan Armağan, Çorlu Belediye binası arkasında yer alan ve bir süre önce boşaltılan Askerlik Şubesi binasının halk eğitimi merkezi olacağını söyledi.

Eski Askerlik Şubesi Halk Eğitim Merkezi Olacak
Armağan, Milli Savunma Bankalığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği boşaltılan askerlik şubelerinin Milli Eğitim Bakanlığına devredildiğini belirtti.

Milli Savunma Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında kapatılan askerlik şubelerinin devri konusunda geçtiğimiz Nisan ayında Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından imzalanan protokol gereği boşaltılan binaların Milli Eğitim Bakanlığına devredilmesi kararlaştırılmıştı. Bu protokolün ardından Türkiye genelinde kapatılan ya da yerine yenisi yapıldığı için boşaltılan 112 Askerlik Şubesi Milli Eğitim Bakanlığına devredildi. Bu devirlerden biri de Çorlu'da yaşandı. Çorlu'nun artan nüfusuna cevap veremez duruma ulaşan Askerlik Şubesi'nin yerine yeni bir Askerlik Şubesinin yapılmasının ardından Çorlu Belediye Binası arkasında açık otopark yanında yer alan askerlik şubesi de Milli Eğitim Bakanlığına devredildi.

Çorlu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Rıdvan Armağan, eski askerlik şubesi binasının Halk Eğitimi Merkezi olarak kullanılacağını söyledi.

Armağan böylelikle eski ve yeni olarak adlandırılan iki halk eğitimi merkezi binasının ardından Çorlu ilçe merkezinde üçüncü bir halk eğitimi merkezi binası olacağını söyledi.

Kaynak: İHA