Diyarbakır'da Polise Mayınlı Saldırı Olayı

Diyarbakır’da teröristlerin yola döşediği uzaktan kumandalı mayın zırhlı polis aracının geçişinde büyük bir gürültüyle patladı. Can kaybının olmadığı patlamada maddi hasar meydana geldi.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada mayınlı saldırının Hani ilçesinde meydana geldiği belirtildi. Açıklamada, “15 Ağustos 2012 günü saat 09.15 sıralarında Hani ilçesine bağlı Serenköy ile Kutlamış köyü arasında uzaktan komutalı mayın el yapımı patlayıcının patlaması sonucu yoldan geçmekte olan emniyete ait zırhlı kobra aracında hafif maddi hasar oluşmuş, herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmamıştır” denildi.

Valilik açıklamasında patlama bölgesine giden ekiplerin yaptıkları incelemelerde patlamamış başka bir el yapımı bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, “Hani İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerce olay yerinde yapılan inceleme neticesinde patlamanın gerçekleştiği Serenköy ile Kutlamış köyü arasındaki yolun sağında 2 metre çapında ve 1,5 metre derinliğinde patlama krateri oluştuğu ancak yolda herhangi bir hasarın oluşmadığı tespit edilmiştir. Ayrıca olay yeri civarında yapılan incelemede patlama sonrası oluşan çukurun 3 metre yakınında koli içerisinde siyah poşete sarılı ve kablo uzantısı olan başka bir el yapımı patlayıcı daha bulunmuş ve etkisiz hale getirilmesi için çalışmalar başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada olayla ilgili gerekli tahkikatın da başlatıldığı belirtildi .
Kaynak: İHA