Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin Açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ''Her insanın, bu ülkenin vatandaşı olduğu için büyük bir onur ve şeref duyduğu bir Türkiye için mücadele ediyoruz'' dedi.

Bakan Şahin, Siirt Polisevi'nde şehit aileleri ile gazilerin katıldığı iftarda yaptığı konuşmada, şehit ailelerine tanınan istihdam hakkını birden ikiye çıkardıklarını belirterek, ''Meclis kapanmadan önce Başbakanımızın talimatıyla bu paketi çıkardık. Bu paket çok önemlidir. Şehidimizin canını geriye getiremiyoruz. Bir taraftan şehitlerimiz olmasın diye terörle mücadele ediyoruz, diğer taraftan da geriye şehitlerimizden geriye kalanlarının yaşamını kolaylaştırmak, devlet olarak kendilerine şefkat eli uzatmak ve şehit yakınlarının sorunlarını çözmek için çalışıyoruz.'' diye konuştu.

Amaçlarının toplumun huzur ve barışını tesis etmek, insanların mutluluğunu sağlamak olduğunu kaydeden Bakan Şahin, şöyle konuştu:

''Biz gözyaşı bitsin istiyoruz, anneler ağlamasın istiyoruz. Bu bölgenin güven ve istikrara kavuşmasını istiyoruz. O yüzden son on yıldır yasakları kaldırmak, yolsuzluğu ve yoksulluğu önlemek ve ülkenin hukuk devleti olması yönündeki engelleri kaldırmak için büyük çaba gösteriyoruz. 74 milyon insanın, 780 bin kilometrelik bu ülkede yaşadığı için, bu ülkenin vatandaşı olduğu için büyük bir onur ve şeref duyduğu bir Türkiye için mücadele ediyoruz, mücadele etmeye devam edeceğiz. Aydınlık yakındır. Ben tünelin ucunun çok yaklaştığına bütün kalbimle inanıyorum.''

Şahin, geçen yıl eylül ayında meydana gelen ve 4 genç kızın yaşamını yitirdiği terör saldırısının mağdurlarından biri olan Nuran Evin ile bir süre görüştü. Şahin, imkansızlıklar nedeniyle öğreniminin yarıda kaldığını belirten Evin'e destek verilmesi talimatını verdi.

Bakan Şahin, daha sonra Aydınlar ilçesine geçerek İbrahim Hakkı ve İsmail Fakirullah Hazretlerinin türbelerini gezdi. Şahin, dul Ayşe Yıldız'ı evinde ziyaret ettikten sonra il merkezine döndü.

Siirt'te biri şehit ailesi olmak üzere 3 aileyi evinde ziyaret eden Bakan Şahin, Türkçe bilmeyen Züleyha Kayar'a AK Parti milletvekili Afif Demirkıran'ın tercümanlığı aracılığıyla ''Bana Kürtçe öğret, ben de sana Türkçe öğreteyim.'' dedi.

Bakan Şahin, Kayar'la birkaç kelime Kürtçe konuşarak hatırını sordu.

Özel bir ilköğretim okulu bahçesinde açılan Ramazan çarşısını gezen Şahin, buradaki vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Şahin daha sonra uçakla Ankara'ya gitti.

Muhabir: Ayhan Mergen / Zekeriya Güneş / Özgür Ayaydın

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA