Ak Parti Tarsus İlçe Başkanı Meniz Açıklaması

AK Parti Tarsus İlçe Başkanı Hakkı Meniz, geçen yıl İşkur'la hazırladıkları projelerle çok sayıda işsize iş imkanı sağladıklarını bildirdi.

Meniz, bazı yönetim kurulu üyeleri ile İşkur İlçe Müdürü Mehmet Ali Çekerbiçer'i ziyaret ederek, yeni yerlerinin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi

İşkur'un Özel İdare binasından daha kaliteli hizmet verebileceği geniş ve modern bir binaya kavuşmasından mutluluk duyduklarını ifade eden Meniz, ''Önümüzdeki süreçte temeli atılacak Tarsus Kazanlı Turizm Bölgesi, Çukurova Havaalanı gibi devasa projelerin başlanmasıyla işsizlik büyük ölçüde giderilecek'' dedi.

Nitelikli eleman sıkıntısı bulunduğunu öğrenen Meniz, geçen yıl İşkur ile hazırladıkları projelerle çok sayıda işsize iş imkanı sağladıklarını kaydetti.

İşkur Müdürü Çekerbiçer de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''İnsanlar iş isterken ya da ararken rahat bir iş olmasını istiyor. Nitelikli eleman yaratılması için İşkur olarak biz de kurs açacağız. Ancak kursiyer bulmakta sıkıntı çekiyoruz'' diye konuştu.

Yeni yerde daha verimli hizmet vereceklerini, personel sayısının da 6'dan 17'ye çıktığını ifade eden Çekerbiçer, ''Tarsus'ta 588 kişiden açık iş başvurusu aldık. 246 kişi işe yerleştirildi'' diye konuştu.

Çekerbiçer, bundan sonra okullara da danışmanlık hizmeti vereceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA