Ankara Opera ve Balesi Genel Müdürü Davran’dan Türközen’e Ziyaret

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ankara Opera ve Balesi Genel Müdürü Erdoğan Davran, Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in makamına giderek, bir nezaket ziyaretinde bulundu.

Ayvalık Belediyesi ile Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından önceki akşam ortaklaşa düzenlenen ‘Ege’de Dans’ adını taşıyan semah ve bale gösterimi öncesinde yaptığı ziyarette, Başkan Türközen’in kültürel ve sanatsal anlamda yapmış olduğu çalışmaları takdirle karşıladığını kaydeden Genel Müdür Erdoğan Davran, Ayvalık’ın, ‘Kültür ve Sanat’ın Başkenti’ olma iddiasının hayal olmadığının altını çizdi.

Ayvalık Belediye Başkanı Türközen’in popüler kültür yerine gerçek sanatsal etkinliklere verdiği önemin takdire şayan olduğunu vurgulayan Davran, Türkiye’deki sanatın gelişmesi adına kendilerinin sanatçı olarak en kaliteli gösterimleri halka sunma görevinin olduğunu, devletin de vatandaşları bu sanatsal çalışmalara teşvik etme rolünü üstlendiğini kaydetti.

Ayvalık’ta bulunmaktan Son derece memnun olduğunu belirten Ankara Opera ve Balesi Genel Müdürü Erdoğan Davran, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Ayvalık’ta sanatsal aktivitelerde bulunmanın kendileri için oldukça farklı bir gururu beraberinde getirdiğini söyledi.

TÜRKÖZEN, “DOSTLUĞUMUZ SÜRECEK”
Gerçek bir dost olarak gördüğü Erdoğan Davran’ın kendisine yaptığı nezaket ziyaretini sevinçle karşıladığını belirten Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ise, “Ankara Opera ve Balesi ile geçtiğimiz yıl ‘Zorba’ ve ‘Harem’ adını taşıyan iki bale gösterisini halkımızın beğenisine sunmuştuk. Bu ortak projeyi hayata geçirmenin ardından Ankara Opera ve Balesi kurumuyla karşılıklı diyaloglarımızı sürdürmüştük. Ankara’ya gittiğimde kendisini ziyaret ettim. Bu ziyarette; her yıl düzenlediğimiz Kültür ve Sanat Günleri etkinliklerinin dışında farklı bir çalışma yapıp, yapamayacağımızı sormuştum. Sonrasında da bu yıl hem bale, hem de ‘Türküler’den Aryalara’ ismini taşıyan iki gösterimi bizimle paylaştılar. Biz Ayvalık’ı Kültür ve Sanat Kenti’ hatta ‘Ege’nin Başkenti’ yapabilmek gibi kendimize büyük bir hedef belirledik ve bu hedefimize ulaşabilmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” diyerek, kendilerine verdiği destekler nedeniyle, Davran’ın şahsında Ankara Opera ve Balesi’nin tüm çalışanlarına teşekkür etti.

Ayvalık Belediye Başkanı olarak Opera ve Bale gibi sanat dallarının Ayvalık’ta sahnelenmesinden büyük bir keyif aldığını kaydeden Türközen, “Ben sayın Erdoğan Davran’ı her şeyden önce bir dostum olarak görüyorum. Her zamanda bu dostluğumuzun süreceğine inanıyorum” diye konuştu.

Türközen, ziyaretin Sonunda Ankara Opera ve Balesi Genel Müdürü Erdoğan Davran’a içinde Ayvalık’a ait zeytinyağı, zeytin ve benzeri objelerin yer aldığı bir çanta armağan etti .
Kaynak: İHA