Bostanlı Açıkhava Tiyatrosu Yenilenecek

Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu Karşıyaka Belediyesi tarafından yenileniyor.

Yaz aylarında düzenlenen etkinliklere ev sahipliği yapan emektar tiyatro, yaptırılacak olan açılır-kapanın çatısıyla kış aylarında da kullanılabilir hale gelecek.

25 yıldır hizmet veren Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nun modern bir görünüme kavuşacağı müjdesini veren Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, çalışmaların önümüzdeki yıl ortasında tamamlanacağını açıkladı.

Yaklaşık bin kişilik seyirci kapasitesine sahip olan Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu, mevcut haliyle yaklaşık 4 ay hizmet verebiliyor. Yaz döneminde İzmir’e gelen profesyonel tiyatro gruplarının en çok tercih ettiği tiyatro sahnesi, yeni düzenlemeyle yılın on iki ayı da hizmet verebilecek konuma gelecek. Karşıyaka’da sanatı on iki aya yaymayı hedeflediklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Bu projeyle en aktif sahnemizi daha işlevsel hale getirmiş olacağız. Yeni projede mevcut binayı koruyarak çevresini güzelleştireceğiz. Sahneyi, binanın çevresini Bostanlı’ya yakışır hale getireceğiz. Sanatçılarımızdan ve vatandaşlarımızdan bu konuda yoğun talepler geliyordu. Amacına uygun olarak daha kullanılır hale getirecek güzellikleri katıyoruz. Karşıyaka sanatla daha iç içe olacak" şeklinde konuştu.

Başkan Durak, projenin ihalesinin önümüzdeki ay gerçekleştirileceğini sözlerine ekleyerek, tüm çalışmaların 2013 ortalarında tamamlanacağını kaydetti .
Kaynak: İHA