Kürtlerle Eyalet sistemi federasyon dahil herşey konuşulabilmeli

Habertürk ekranlarında Ece Üner'in gündeme dair sorularını yanıtlayan Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, Kürt sorunun çözümünde daha cesur fikirlerin görüşülmesi gerektiğini söyledi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki sıcak gelişmeleri değerlendiren Fatih Altaylı, hükümetin Kürt sorunu konusunda daha cesur adımlar atması gerektiğine dikkat çekti.

Kürt sorunun çözümünde eyalet sistemi ve federasyon dahil her şeyin konuşulması gerektiğini söyleyen Altaylı şunları kaydetti:

KÜRTLERİN BÜYÜK KÜRDİSTAN'I KURMA İHTİMALİ VAR

'Türkiye'nin tavrını anlamak da zor. Kürtlerden neden bu kadar rahatsız olunur ki? Senin de Kürtlerin var ve bunların oradakilerle birleşip büyük Kürdistan'ı kurma ihtimali var. Bu ihtimal 100 yıldır var. Ama ben Türkiye'deki Kürtlerin böyle bir eğilim içinde olduğunu düşünmüyorum. Bundan çekinirler. Türkiye'deki Kürtlere dönük din kardeşliği söyleminin bir işe yaramayacağı ortada. Çünkü diğer Kürt bölgelerindeki Kürtler de Müslüman sonuçta. Haliyle din bağı üzerinden bir beraberlik arayışı boşa çıkacaktır. Başka yollar aramak gerek. Türkiye'nin demokratik standardı ve ekonomik standardı yükseltmesi gerekiyor. '

EYALET SİSTEMİ VE FEDERASYON DA KONUŞULMALI!


'Gıdım gıdım verdiğiniz zaman karşınızdaki gıdım gıdım istemekten vazgeçmiyor. Oysa çok daha cesur olabilmek lazım. Devleti yapılandırırken sorunları çözecek bir yol aramak gerekiyor. Eyalet sistemi mi olur federasyon mu olur. Bunları konuşmak lazım. Eyalet sistemi örneğin toplumsal hayatı, ekonomiyi daha iyi mi etkiler bunları düşünmek lazım. Akdeniz eyaleti mesela.Böyle olsun demiyorum ama bunları konuşmak lazım. '

BEYAZ GAZETE