Maliye Bakanı Şimşek: Benim anayasam denilen bir anayasa hazırlıyoruz

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin hak ve özgürlükler anlamında katettiği mesafe ile sorunları çözeceklerini, bu nedenle herkesin ''benim anayasam'' diyeceği bir anayasa hazırladıklarını söyledi.

Bakan Şimşek, Kozluk ilçesinde eşi tarafından terk edilen 14 çocuklu Muhsine Güldü'yü evinde ziyaret etti, sokakta çocuklara oyuncak dağıttı.

Daha sonra Tepecik Erkek Yatılı Bölge İlköğretim Okulu bahçesinde muhtarlar ve kanaat önderleriyle iftar yemeğinde bir araya gelen Bakan Şimşek, Batman Üniversitesi bünyesinde ilk yüksekokulun Kozluk'ta kurulacağını belirtti.

İlçede yeni devlet hastanesinin hizmete girdiğini, eski hastane binasının da kız meslek lisesi olacağını kaydeden Şimşek, geçen yıl 16 yerleşim birimine içme suyu götürüldüğünü, 51 kilometre asfalt yol ve 2 köprü yapıldığını bildirdi.

Kozluk'ta 250 kişinin çalıştığı konfeksiyon atölyesini büyüteceklerini, teşvik desteği vereceklerini ve yeni hükümet konağını yapacaklarını aktaran Şimşek, eğitimden sağlığa kadar her hizmeti yapacaklarını anlattı.

Makamların gelip geçici olduğunu ifade eden Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Amacımız buralarda eserler bırakmaktır. Kürt sorununu çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Hemşehrim Hakkari'de bana Kürtçe matematik kitabı verdi. Birçok yerde Kürt dili ve edebiyatı bölümleri açıldı. Kardeşlik hukuku içerisinde geri kalan sorunları çözmemiz lazım. Fitneye fesada hiçbir zaman izin vermememiz lazım. İnanıyorum ki; Türkiye'nin hak ve özgürlükler anlamında katettiği mesafe ile sorunları çözeriz. Bu nedenle herkesin 'benim anayasam' diyeceği bir anayasa hazırlıyoruz.''

Şimşek, muhtarların sorunlarını bildiğini, kendisine iletilen bütün sorunları çözeceklerini dile getirerek, ''Yeter ki bölgede fitne fesada yer vermeyelim. Yeter ki huzur olsun. Biraz bardağın dolu tarafına bakalım'' diye konuştu.

Muhabir: Yılmaz Ekinci - Hüsnü Aydın / Nurten Aslan

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA