Bm: Esed Rejimi Saldırmadan Önce Sivilleri Uyarmak Zorunda

BM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Navi Pillay’in sözcüsü, Esed rejiminin saldırı yapacağı bölgedeki sivil halka, kaçmaları için önceden uyarı yapması gerektiğini söyledi.

Cenevre’de basın toplantısı düzenleyen Sözcü Rupert Colville, Suriye genlindeki şiddetin şimdi ülkenin iki büyük şehrine sıçramasının alarm verici olduğunu dile getirdi. Yerleşim birimlerine ağır silahlar, tanklar, helikopterler ve hatta savaş uçaklarıyla saldırılmasının çok sayıda sivilin ölmesine sebep olduğunu hatırlatan Colville, Halep çevrene yapılan askeri yığınağın da halk için çok kötü bir haber olduğuna değindi.Sözcü Rupert Colville, Suriye’de sivillerin korunması konusunda en büyük sorumluluğun hükümete düştüğünü vurgulayarak, saldırılar öncesinde kaçabilmeleri için halka uyarı yapılması gerektiğini dile getirdi.BM Çocuklara Yardım Fonu Sözcüsü Patrick McCormick ise Suriye’de çocuklar ve ailelerinin büyük mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

Evlerini terk etmek zorunda kalan bazı çocukların bir yıldır okula gidemediğini ifade eden McCormick, “Aynı zamanda hiçbir çocuğun görmemesi gereken zulümlere de maruz kaldılar.” dedi.