5 Hektarlık Alanda Etkili Olan Yangın Kontrol Altına Alındı

Afyonkarahisar merkeze bağlı Erkmen beldesi yakınlarında çıkan ve 5 hektarlık bozuk orman alanında etkili olan yangın, kontrol altına alındı.

Çakırköy ile Boyalık köyleri arasında bulunan bozuk orman alanında çıkan yangını söndürme çalışmalarına, arazinin sarp olması nedeniyle orman söndürme ekipleri müdahale ederken, araçlar yangın bölgesine ulaşamadı.

Afyonkarahisar'ın yanı sıra, Eskişehir, Kütahya, Uşak, Isparta, Dinar ve Banaz'dan gelen orman ekipleri, Afyonkarahisar Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı personeli ve çevre köylerdeki vatandaşların katıldığı çalışmalar sonrası, yangın kontrol altına alındı.

Yangında, ''bozuk orman'' olarak adlandırılan 5 hektarlık alandaki yeşil bitki örtüsünün zarar gördüğü ve yangının çıkış nedeninin araştırıldığı bildirildi.

-''Buradaki ağaçlar Türkiye'deki kestane popülasyonu için önemli''-

Çalışmaları takip eden Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yaptığı açıklamada, yangının kuru otların bulunduğu alanda başlayarak yayıldığını söyledi.

Yangın bölgesinin altında kestane ağaçlarının bulunduğunu ifade eden Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

''Buraya özgü doğal kestane ağaçları var. Buradaki ağaçlar Türkiye'deki kestane popülasyonu için önemli. Yangının kontrol altına alınarak, değerlerimize zarar vermediği için mutluyuz. Bazı bölgelerde kestanelerde oluşan kanser hastalığı, Afyonkarahisar'da oluşmadığından, buradaki kestaneler, hastalık oluşan bölgelere gönderilmesi açısından önem arz ediyordu.''

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da, kestanenin bölge için öneminin büyük olduğunu belirterek, yangının ekiplerin üstün gayretiyle kontrol altına alınmasının kendilerini rahatlattığını anlattı.

Muhabir: Mustafa Güngör - Serdar Yılmaz / Deniz Açık

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA