Gençler Meydana İnisiyatifi Grubu’ndan ÖSYS’ye Tepki

Gençlerden oluşan yaklaşık 25 kişilik grup, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Sınavlarında (ÖSYS) çıkan kopya iddialarına tepki göstermek amacıyla yürüyüş yaptı.

Gençlerden oluşan yaklaşık 25 kişilik grup, Gençler Meydana İnisiyatifi adı altında Galatasaray lisesinin önünden Taksim meydanına doğru yürüyüş yaptı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Sidar Can Karadoğan, şunları söyledi:

“ÖSYM öğrencilerin gelecekleriyle oynamaya devam etmektedir. LYS ve KPSS gibi sınavlarla öğrencilerin gelecekleri ellerinden almaktadır. Bununla beraber yapılan bu sınavlardaki skandallar sınav sisteminin çürümüşlüğünün bir göstergesidir. Her sene üniversite giriş sınavına dair yenilikler yapan ÖSYM sadece ismini değiştirmekle yetinip sınav sistemini kaldırmaya yönelik bir adım atmamaktadır. Atmadığı gibi her gün sınav skandallarına bir yenisi daha ekleniyor. Üniversiteye giriş süreci artı bizler açısından tam bir çileye dönüştü."

ÖSYM Başkanı Ali Demir’e de gönderme yapan Sidar Can Karadoğan, “Bizler gençler olarak yaptığı hiçbir hatayı kabul etmeyerek sorun yoktur diyen ÖSYM Başkanı Ali Demir’e soruyoruz. Madem sorun yok neden her sen yeni bir iddia ortaya atılıyor? Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. O yüzden biz bu skandalların arkasını sorgulama ihtiyaç duyuyoruz. Ali Demir gençleri rahatlatmak istiyorsa artık ÖSYM’ye çalışan METAKSAN’da soruları sızdıran şebekeyi açıklamalıdır” şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından sloganlar eşliğinde yürüyüş yapan grup, gerçekleştirdikleri oturma eyleminin ardından olaysız şekilde dağıldı .
Kaynak: İHA