Bursa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik Açıklama Yaptı

Bursa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, İznik ilçesinde tarihi eserlerin restorasyon projelerine maddi katkı sağladıkları gibi tarihi yapıların uzmanlar eşliğinde çevre düzenlemesi ve temizliğini de yaptıklarını belirterek, ''Bu konudaki en önemli projemiz, İznik Antik Roma Tiyatrosu'dur'' dedi.

Bursa İl Özel İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İznik'teki çalışmalarını yerinde inceleyen Genel Sekreter Çelik, İl Özel İdaresi'nin görevleri arasında kültür ve turizm çalışmalarının da bulunduğunu, bu faaliyetlerle ilgili olarak İl Özel İdare kapsamında Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı'nın olduğunu belirtti.

Dünya tarihine beşiklik ve şahitlik etmiş, ''altın şehir'' unvanına sahip İznik'in önemine dikkati çeken Çelik, ''Bu ilçemizde tarihi eserlerin restorasyon projelerine maddi olarak katkı sağladığımız gibi tarihi yapılarında uzmanlar eşliğinde çevre düzenlemesi ve temizliğini de yapıyoruz. Bu konudaki en önemli projemiz, İznik Antik Roma Tiyatrosu'dur'' dedi.

Çelik, yaklaşık 1 yıldır çalışmanın devam ettiğini ve 2011 yılı içerisinde 200 bin TL'lik bütçe ayırdıklarını belirterek, ''Burası çok ciddi bir toprak kütlesi altındaydı. Arkadaşlarımız burada çok ciddi bir çalışma ortaya koydular ve Roma Tiyatrosu'nun büyük oranda silueti ortaya çıkarılmış oldu.

İznik'in, turizm anlamında gerçekten çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Çelik, Almanya-Hessen Eyaleti'nin Bursa'yla kardeş şehir olması münasebetiyle Bursa'ya gelen Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier ve parlamento heyetinin, İznik'i de gezdiğini belirtti.

Çelik, şunları kaydetti:

''İznik'te kendileri açısından önemli gördükleri her yeri gezdiler, özellikle bizim Özel İdare olarak böyle bir çalışma yapıyor olmamız onları da son derece memnun etti, buradan da anlaşılacağı üzere doğru bir projeyi hayata geçirdiğimiz gibi artık İznik sadece ülkemizin değil, Avrupa'nın da gündeminde yerini almıştır, ama bize göre yine de yapacağımız çok iş var.''

Muhabir: Tarık Üzgün

Yayıncı: Haluk Yüksel
Kaynak: AA