Malatya’da Pediatri Okulu Açılacak

Malatya’da pediatri okulu açılacağı bildirildi.

İnönü Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, "Birçok tıp disiplini tarafından mezuniyet sonrası eğitimi desteklemek amacıyla periyodik olarak düzenlenen okul geleneğini ülkemizde çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında ilk kez başlatmak amacı ile anabilim dalımız bir 'pediatri okulu' düzenlemeye karar verdi" denildi.

Amacın yüksek maliyetler nedeniyle kongrelere katılamayan uzmanlık öğrencilerine düşük maliyetli ancak yüksek ve yoğun bilimsel içerikli bir eğitim sağlamak olduğu belirtilen açıklamada, "Sınıf havasında ve interaktif katılımın daha yoğun olmasını beklediğimiz pediatri okulu formatının faydalı olacağını düşünmekteyiz. Bu mezuniyet sonrası eğitim faaliyetinde çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanlık öğrencileri ve uzmanlarına pediatrinin alt dallarında deneyimi bulunan öğretim üyeleri tarafından bilgiler sunulacaktır" ifadeleri kullanıldı

İki tam gün ve bir yarım gün sürmesinin planlandığı eğitim süresince ilgili bilim dalında sık görülen durum ve hastalıklara güncel yaklaşımlar ve pratik uygulamalarla ilgili derslerin anlatılacağının kaydedildiği açıklama şöyle tamamlandı: "Okulumuzun katılımcı sayısı, sınıf özelliğini konuşabilmemiz amacıyla 50 kişi ile sınırlı tutulacaktır. Yoğun talep beklediğimiz faaliyetlerimize katılımlar başvuru sırasına göre belirlenecektir. Eğitim etkinliğimiz TTB tarafından kredilendirilecektir. "
Kaynak: İHA