Foçalılar İlk Oruçlarını Kaymakamlık Sofrasında Açtı

İzmir'in Foça ilçesinde ilk oruçlar, kaymakamlık tarafından hazırlanan iftar sofrasında açıldı.

Foça halkı, ilk iftarını Foça Merkez İlköğretim Okulu bahçesinde Foça Kaymakamlığı tarafından düzenlenen iftar sofrasında açtı. İftar vaktinden önce yemek kuyruğuna giren vatandaşlar, büyük bir heyecanla akşam ezanını gelmesini bekledi. Ezanın okunması ile yaklaşık 500 kişi aynı anda iftarını açtı.

Foça Kaymakamı Adem Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Erhan Zeren, Foça Belediye Meclis Üyesi Recep Aydın, AK Parti Foça İlçe Başkanı Kadir Özgirgin ve CHP Foça İlçe Başkanı Osman Mert de vatandaşlarla birlikte oruç açtı.

İftar sofrasının ilk menüsü; mercimek çorbası, patlıcan kebabı, pilav ve tulumba tatlısından oluştu.

Foça Kaymakamı Adem Arslan, Ramazan ayı süresince ilçe halkına verilecek olan iftar hizmetinin , hayırsever kişi ve kurumların yardımlarıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

“Sevgi, bereket, dostluk, hoşgörü ve kardeşlik ayı Ramazan’ın tüm yurttaşlarımızın için hayırlı geçmesini dilerim” diyen Arslan, “İlçemizde 30 gün boyunca iftar yemeklerimiz devam edecek. Aslında biz Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı olarak bu yemeği sadece organize ettik. Bu yemeklerin masraflarını hayırsever iş adamlarımız karşılıyor. Bu anlamda biz hayırseverlerimiz ile vatandaşlarımızı bir araya getirme ortamını hazırlamış olduk. İlçemizde Ramazan boyunca gelenek ve göreneklerimizin devam etmesine, insanlarımızın bir araya gelip sohbet etmelerine vesile olacağımız için de mutluyuz" ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA