Astana Aksiyon Film Festivali'ne Ev Sahipliği Yapıyor

Kazakistan’ın başkenti Astana’da üçüncüsü düzenlenen Astana Aksiyon Film Festivali geniş katılımla başladı.

Kazakistan’ın dünyaca meşhur yönetmeni Timur Bekmambetov’un organizasyonluğunu yaptığı festivale çok sayıda yerli ve yabancı film katılıyor.Festival, ünlülerin kırmızı halıdan geçişi ve hatıra fotoğrafı çektirmesiyle başladı.

Astanalıların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe katılan ünlü oyuncu Vincent Cassel, Amerikalı Yönetmen Kevin Reynolds, Amerikalı Yapımcı, aktör Jim Lemley, Rusya’nın meşhur film yıldızlarından Elizaveta Boyarskaya ve Arkady Ukupnik ile birlikte Kazakistan’dan ünlü aktörler sahneye çıktı.

Festivalin bu yıl ki sürprizi ise Türkiye’den gelen Kazak asıllı oyuncu Bahadır Hakim oldu. Gora, Amerikalılar Karadeniz’de gibi filmler ile birlikte Ekmek Teknesi, Akasya Durağı ve Alacakaranlık dizilerinden oynayan Hakim’e Astanalı hemşerileri yoğun ilgi gösterdi. Festivale katılan sanatçılara ve Astanalılara hitaben kısa bir konuşma yapan Timur Bekmmabetov, üçüncüsünü düzenledikleri Astana Aksiyon Film Festivali’ne ilginin giderek arttığını söyledi.

Bu yılki festivalde 20 uzun metrajlı filmin Astanalı seyircilerin beğenisine sunduklarını kaydeden Bekmambetov, Kazakistan’ın adının film dünyasında da anılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Festival hakkındaki görüşlerini Cihan Haber Ajansı’na açıklayan Amerikalı yapımcı ve aktör Jim Lemley, Kazakistan’ın başkenti Astana’yı çok modern bulduğunu ve Astanalıların kendilerine gösterdiği ilgiden memnun kaldığını söyledi.

Festivalde yönetmenliğini Timur Bekmambetov’un yaptığı Abraham Lincon’ adlı filmin galası yapıldı. Galaya Kırgızistan Başbakanı Omürbek Babanov ve Kazakistan Başbakanı Karim Masimov da katıldı.

Dört gün sürecek festivale ABD, Avrupa, Asya ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden gelen filmler gösterilecek ve genç yapımcı ve yönetmenlerle yuvarlak masa toplantıları yapılacak .